Concert pascal
MOPAN Suceava

Primarul din Rădăuți, Bogdan Loghin, s-a întâlnit miercuri, 3 februarie, cu medicii șefi de secții din cadrul Spitalului Municipal „Sf. Doctori Cosma și Damian”. Întâlnirea a avut loc în sala Casei de Cultură, pentru păstrarea distanțelor impuse de pandemie și a avut drept scop unele discuții consultative, privitoare la construcția noului spital. Bogdan Loghin a precizat că noul amplasament, în curtea din spatele spitalului, vizează cu prioritate reducerea distanței față de majoritatea laboratoarelor pentru efectuarea analizelor. În cadrul discuțiilor, medicii rădăuțeni au precizat că un proiect asemănător a mai fost, înaintat și administrațiilor anterioare, din păcate fără succes. La întâlnire, alături de primar a fost prezent și arhitectul Ciprian Galan, care a purtat cu medicii prezenți, prezentându-le acestora mai multe planșe proiectate, privitoare la amplasament și necesități.

Bogdan Loghin a precizat că potrivit specialiștilor din spital, deși s-a pornit de la ideea unei construcții modulare, neoportună și nefuncțională, ca în cazul Lețcani și avansată ulterior la P+1, construcția trebuie să fie de tip parter plus două etaje, date fiind foile de zi care sunt profitabile financiar și normele care impun autorizările ulterioare. „S-a concluzionat că noua construcție trebuie să acopere necesitatea și numărul de paturi pentru tratamentul afecțiunilor respiratorii și infecțioase, indiferent dacă la data finalizării, cazurile de COVID19 vor fi foarte puține”, a precizat primarul din Rădăuți. El a adăugat că stabilirea locației noului spital este un punct important în cadrul etapelor de realizare, proiectantul fiind obligat să se alinieze la utilități precum rezerva de apă, de oxigen, de gaz și de energie electrică. La final s-a discutat și despre modernizarea spațiului de parcare ca un proiect integrat.

Primarul Bogdan Loghin s-a declarat mulțumit de rezultatul ședinței, cu atât mai mult, cu cât noul amplasament, crearea spațiilor pentru foile de zi și reducerea distanței dintre spitalul din proiect și laboratoarele de analize existente în spital, vor permite realizarea unor economii substanțiale.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava