Concert pascal
MOPAN Suceava

Candidatul ALDE pentru Primăria Rădăuţi, Constantin Boliacu, a atras atenţia că ghebele de gunoi din acest oraş sunt adevărate focare de infecţie pentru populaţie. Constantin Boliacu a precizat că după ce va fi ales primar va impune SC Servicii Comunale SA Rădăuţi, societate care asigură salubrizarea oraşului, să înceapă procesul de reamenajare a ghenelor de gunoi din zonele colective. „Funcţionalitatea şi întreţinerea ghenelor de gunoi din oraş se poate rezolva prin luarea mai multor masuri. În primul rând, trebuie să se facă racordarea la canalizare a platformelor pe care sunt realizate ghenele. Acolo unde nu sunt amenajate, se vor realiza platforme şi ziduri din beton cu suprafaţă rezistentă la uzură, îngheţ, dezgheţ şi la factorii corozivi şi mecanici de degradare.

De asemenea, platformele vor avea asigurate pante de scurgere pentru apă, cu care vor fi spălate ghenele, şi guri de scurgere protejate cu site pentru a nu se bloca scurgerea apei pe timpul spălării”, a explicat Constantin Boliacu. El a adăugat că la rezolvarea acestei probleme trebuie să se aibă în vedere şi coborârea nivelului de amplasament la cel puţin un container, pentru a ajunge şi copiii la acestea, deoarece de multe ori şi ei duc gunoiul menajer. Constantin Boliacu a mai adăugat că de asemenea, vor fi montate porţi de închidere a perimetrului ghenelor, din plase de sârmă pe cadre metalice uşoare, îmbrăcate cu plasă verde care să acopere vizibilitatea spre aceste containere.

Candidatul ALDE pentru Primăria Rădăuţi a mai arătat că are în vedere şi amenajarea unui compartiment special pentru colectarea şi depozitarea deşeurilor provenite din materiale nedegradabile, de exemplu PET-uri, şi programarea efectuării spălării şi dezinfectării după fiecare ridicare a gunoiului, cu cisterne de apă cu dispozitiv de spălare cu jet sub presiune.

Constantin Boliacu a spus că o altă măsură care trebuie luată este şi asigurarea unui iluminat corespunzător a zonei de amplasare a ghenelor şi întregii incinte. „În municipiul Rădăuţi aceste ghene, care sunt veritabile focare de infectie, sunt amplasate în apropierea locurilor de joacă pentru copii, sub geamurile locatarilor, ceea ce creează un disconfort din cauza mirosului insuportabil şi afectează sănătatea locuitorilor, mai ales a copiilor”, a atras atenţia Constantin Boliacu.

El a precizat că reamenajarea unei ghene de gunoi existente, cu o suprafaţă de 24 mp, ar costa 13.000 de lei, sumă în care sunt incluse canalizarea, aducerea terenului la starea iniţială, betonare platformă pentru a asigura scurgerea, împrejmuirea unei laturi cu plasă de sârmă şi plasă verde pentru acoperirea vizibilităţii în interior. Boliacu a mai spus că pentru amenajarea unei noi ghene de gunoi, tot de 24 mp, costul ar fi de 25.000 lei. „De asemenea, se impune şi înnoirea stocurilor de containere de colectare a deşeurilor menajere. Aceste costuri vor fi suportate de SC Servicii Comunale SA Rădăuţi din veniturile realizate. Autorităţile administraţiei publice locale sunt responsabile de realizarea de către operator a indicatorilor de performanţă ai serviciului, a clauzelor contractuale şi a legislaţiei în vigoare referitoare la serviciul de salubrizare. Indicatorii de performanţă asigură condiţiile pe care trebuie să le îndeplinească serviciul de salubrizare, iar eu voi avea în vedere ca aceşti indicatori să fie realizaţi la parametri maximi, nerealizarea lor ducând la schimbarea managementului societăţii menţionate pentru că în joc este sănătatea publică. Voi avea în vedere ca printre alţi indicatori de performanţă ai managerului SC Servicii Comunale SA Rădăuţi să figureze şi asigurarea gradului de salubrizare a municipiului, iar pentru a cuantifica acest indicator, trimestrial, o comisie formată din consilieri locali cât şi reprezentanţi ai asociaţiilor de locatari va întocmi un raport asupra îndeplinirii obligaţiilor societăţii”, a declarat Constantin Boliacu. El a spus că îi propune managerului SC Servicii Comunale SA Rădăuţi, Nistor Tatar, să aplice acest program cât mai repede, „până vine schimbarea”, dar mai ales datorită faptului că se apropie anotimpul cald şi rădăuţenii vor fi sufocaţi de mirosurile pestilenţiale. „Nu vă mai jucaţi cu sănătatea rădăuţenilor, domnule Tatar!”, a încheiat Boliacu.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Politic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava