Concert pascal
MOPAN Suceava

Candidatul ALDE la funcția de primar al municipiului Rădăuți, Constantin Boliacu, propune restructurarea din temelii a activității SC Servicii Comunale SA Rădăuți astfel încât să se stopeze ”jaful din banii Primăriei dar și din cei ai cetățenilor”. El consideră că astfel se vor găsi resurse pentru investiții în oraș. Boliacu promite că aceasta este singura promisiune pe care o face în campania electorală și o va realiza indiferent de “costuri”. ”În ultimii ani, într-o cârdășie fără scrupule cu administrația rădăuțeană, SC Servicii Comunale SA a devalizat în totalitate bugetul Primăriei Rădăuți, ducând la dezastrul în care ne găsim. Deși nu și-a achitat redevența de 3,5milioane euro, stabilită de Curtea de Conturi, SC Servicii Comunale SA, condusă de Nistor Tătar, candidat la postul de primar, a executat silit Primăria pentru suma de 96 miliarde lei vechi (2 milioane euro), sumă încasată deja, din care 22 miliarde lei reprezentând majorări și penalități, și 74 de miliarde lei vechi sunt sume stabilite de managementul acestei societăți. În luna decembrie 2015, Nistor Tătar a instituit executarea silită pentru a încă 36 miliarde lei vechi (aproximativ 800.000 euro), sumă care trebuia să fie folosită pentru asfaltarea străzilor din Rădăuți. Probabil Nistor Tătar se gândește că atunci când va deveni primar o să-și achite singur această sumă fără să mai știe cineva de ingineriile financiare făcute de el, așa cum și-a achitat și 160.000 lei din bugetul Servicii Comunale cu titlul de “daune morale” pentru simplul motiv că a fost suspendat din funcție, plus salariul pentru perioada suspendării. Tot în decembrie 2015, la 2 zile de la numirea vice-primarului cu atribuții de primar, Nistor Tătar a mai emis o factură de 380.000 lei (86.000 euro), reprezentând majorări și penalități, factură care nu a mai ajuns la contabilitate, fiind retrasă după ce viceprimarul cu atribuții de primar a amenințat că demisionează. Executarea silită a Primăriei Rădăuți, în majoritatea cazurilor, a fost aplicată de cel care acum este contracandidatul de primar al domnului Tătar, în speță de Miron Cătălin. Deducem de aici că domnul Miron este de fapt membru al “cooperativei” de care tot vorbește ceva timp, în încercarea de a-I convinge pe rădăuțeni că ceilalți candidați la priăarie fac parte dintr-o cooperativă a șmecherilor. În fapt, Miron Cătălin, în cârdășie cu Nistor Tătar, a încasat un commision gras, de 10% din banii rădăuțenilor, reprezentând cheltuieli de executare. Bani din impozitele și taxele cetățenilor orașului au ajuns în contul de distribuire a sumelor încasate de executorul Cătălin Miron. Să nu creadă însă cetățenii că aceste sume reprezintă contravaloarea facturilor pentru servicii, ele reprezintă majorări și penalități fixate la bunul plac al managementului SC Servicii Comunale SA”, a explicat Boliacu.

”Voi reduce cheltuielile cu salubrizarea orașului”

El a arătat că de aceea rădăuțenii nu au străzi asfaltate, apă, canalizare, locuri de joacă pentru copii și curățenie în oraș, ”pentru că SC Servicii Comunale SA a devalizat bugetul local până acum cu suma de aproximativ 7 milioane euro, contravaloarea a 40 kilometri de drum asfaltat”. ”Pentru a stopa jaful din banii populației, voi reduce prețul gigacaloriei, având în vedere că se produce energie electrică în sistem de cogenerare pe banii rădăuțenilor, anual din bugetul local Primăria achitând 500.000 euro rate și dobânzi pentru creditul de modernizare a centralei dar și a instalațiilor de care se folosește SC Servicii Comunale și nu plătește nici un leu redevență. Să nu uităm că SC Servicii Comunale SA, producător de energie electrică pe banii dumneavoastră, încasează anual 10 miliarde lei vechi pentru iluminat public și mentenanță. Voi impune SC Servicii Comunale SA să-și coreleze producerea energiei electrice cu programul de distribuire a energiei termice și cu temperaturile exterioare pentru a nu se mai factura sume uriașe pentru încălzirea livrată populației în timp ce societatea încasează bonusuri uriașe din vânzarea energiei electrice (în anul 2015 a încasat 15 miliarde lei vechi bonus) în detrimental populației. Cu alte cuvinte, nu voi mai permite jaful asupra buzunarului cetățeanului și, de asemenea, voi reduce cheltuielile cu salubrizarea orașului”, a spus candidatul ALDE. El a arătat că anual SC Servicii Comunale SA încasează 20 miliarde lei vechi iar orașul este pur și simplu sufocat de gunoaie, fapt ce reprezintă un atentat la sănătatea publică a cetățeanului. ”Cred că se poate asigura salubritatea orașului cu cheltuieli mai mici. În concluzie, prin stoparea jafului asupra primăriei și a cetățeanului, voi asigura resurse pentru refacerea orașului nostru. Promit rădăuțenilor să fac aceste lucruri în condițiile în care ei vor alege primar!”, a încheiat Constantin Boliacu.

Boliacu propune reorganizarea Servicii Comunale din temelii şi stoparea jafului asupra primăriei şi a cetăţenilor, 10.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
Politic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava