Concert pascal
MOPAN Suceava

Mai exact, aşa se cheamă Centrul de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihiatrică din localitatea suceveană. Centrul a fost inaugurat marţi, 13 august, şi va fi noua casă pentru 50 de beneficiari. Majoritatea provin de la Costîna.
„Centrul pe care-l inaugurăm astăzi a fost contruit ca urmare a unui proiect şi a avut ca scop crearea de condiţii de îngrijire şi recuperare mai bune pentru o parte din beneficiarii de la Centrul de la Costîna, în speţă acei beneficiari care au îndeplinită condiţia de independenţă, se pot autogospodări şi au şanse mai mari de recuperare şi reabilitare în familie şi societate. Valoarea totală a proiectului a fost de 1 milion 60 de mii de euro, din care 880 de mii finanţare nerambursabilă din partea Băncii Mondiale, diferenţa reprezentînd cofinanţare asigurată de Consiliul Judeţean”, a declarat Dan Ionuţ Adomniţei, director executiv DGASPC Suceava.
Întinsă pe o suprafaţă de aproape 1500 de metri pătraţi, clădirea conţine 17 dormitoare cu 3 paturi, un dormitor cu două paturi, grupuri sanitare, bucătărie, sală de mese, centrală termică, spălătorie, vestiar, birouri şi săli de terapie psihologică, ocupaţională şi fizică, dotate cu aparate specifice. „Felicitări, e o lucrare extraordinară, ceva care, cu siguranţă, aşteptam foarte mulţi pentru că e un concept mai nou. Dacă pînă acum zona de asistenţă socială prevedea şi avea centre mari, în care erau foarte mulţi beneficiari, cu posibilităţi, din păcate, mai reduse pentru recuperare, iată că această piatră de temelie, acest proiect de la Todireşti, înseamnă un nou început, un concept european, modern, şi anume cel referitor la oameni cu oarecare posibilităţi de independenţă şi în zonă socială, şi în zonă familială, oameni care au posibilitatea să fie recuperaţi altfel decît în centrele mari. Vă doresc mult succes, vreau să vă spun că sunt convins că personalul de aici va fi unul dedicat pentru activitatea de recuperare. Vreau să le urez multă sănătate şi succes şi celor care sunt beneficiari, îi vedem lîngă noi, sunt oameni care au posibilitatea să trăiască o viaţă mai bună şi facem toate eforturile ca, într-adevăr, acest nou concept de o nouă şansă să fie o realitate la Todireşti”, a declarat Ioan Cătălin Nechifor, preşedintele CJ Suceava.
“Suntem foarte mulţumiţi că beneficiem de un asemenea proiect, contribuie foarte mult la sănătatea locuitorilor comunei noastre, dar şi la crearea a 34 de locuri de muncă, ceea ce este foarte bine. Marea majoritate a angajaţilor sunt de la noi din comună şi suntem foarte mîndri pentru treaba asta”, a spus Gheorghe Avram, primarul comunei Todireşti.
Alte două Centre de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihiatrică din judeţ-Costîna şi Zvorîşitea – vor fi în curînd reabilitate. Preşedintele CJ, Cătălin Nechifor, anunţa în luna mai că au fost semnate deja contractele de finanţare a celor două investiţii. Proiectul de la Costîna are o valoare de 21 de miliarde de lei vechi, iar cel de la Zvoriştea este de 11 miliarde. În ambele cazuri, contribuţia Consiliului Judeţean va fi de cîte 10%, iar cealaltă parte a finanţării va fi asigurată din fonduri guvernamentale şi europene.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Sănătate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava