MOPAN Suceava

Echipa de handbal masculin CSU din Suceava vrea să înceapă pregătirea la mijlocul acestei săptămâni cu respectarea tuturor normelor de protecție împotriva coronavirus. Formația suceveană este singura formație care mai luptă într-o competiție oficială din actualul sezon competițional, elevii antrenorilor Adrian Chiruț și Iulian Andrei urmând să participe la barajul pentru promovarea în Liga Națională.

Botond Balazs este ultimul transfer al echipei CSU din Suceava și a semnat un contract valabil pentru o perioadă de doi ani. În vârstă de 23 ani, 1.93 m, acesta vine de la Odorheiul Secuiesc și evoluează pe poziția de centru. A evoluat și în Ungaria în prima ligă la Orosházi FKSE și a devenit campion național cu echipa a doua a clubului, reușind să marcheze 91 de goluri în 21 de partide. El a fost și golgheterul Odorheiului în acest sezon, terminând campionatul pe primul loc in seria C.

În acestă perioadă premergătoare turneului de baraj, CSU din Suceava a mai realizat nu mai puțin de opt transferuri, ultimul sosit fiind ucraineanul Vicheslav Sadovyi, handbalist care în ultimele două sezoane a activat în România, pentru CSM Bacău. Lista de achiziții a celor de la CSU Suceava îi mai cuprinde pe experimentatul portar Ștefan Grigoraș, care în ultimul sezon a avut evoluții apreciate în poarta formației de primul eșalon CSM Făgăraș. Goal-keeperul în vârstă de 29 de ani are în palmares patru titluri de campion național, o Cupă a României, două Supercupe și trei participări în Cupa României cu Dinamo București, dar și două titluri de vicecampion cu Știința Bacău.

Numele cel mai sonor este al macedoneanului Kostadin Petrov, care vine din Liga Asobal, de la formația spaniolă Ciudad de Gudalajara, handbalist care a adunat prezențe în Liga Campionilor pe când evolua pentru Metalurg Skopje. În vârstă de 29 de ani, Petrov evoluează pe postul de pivot și este component al echipei naționale a Macedoniei de Nord. Internaționalul turc Baran Nalbantoglu are de asemenea un CV interesant, interul stânga în vârstă de 27 de ani trecând în cariera sa pe la echipele Goztepe, Izmir și Besiktas.

La fel stau lucrurile și în ceea ce îl privește pe portarul Darius Makaria. Fost campion al României cu Dinamo, jucătorul în vârstă de 27 de ani vine din Franța, de la echipa Cavigal Nice din Pro League, iar în cariera sa a mai evoluat în țară pentru CSM București, iar în străinătate pentru formațiile spaniole BN Sinfin Santander și BM Benidorm, ambele din Liga Asobal.

La Suceava au mai ajuns recent extrema stângă Alin Câmpan, în vârstă de 30 de ani, care a evoluat în cariera sa pentru formațiile HC Odorheiu Secuiesc, Știința Bacău, Minaur Baia Mare și CSM Făgăraș, interul dreapta Valentin Anton, în vârstă de 30 de ani, jucător legitimat în trecut la HC Vaslui și CSM Bacău, dar și Alexandru Dascălu, un sucevean get-beget, în vârstă de 23 de ani, fost jucător la CSM București, Steaua și CSM Bacău.

Gruparea suceveană nu vrea să se oprească la numărul opt șI să mai aducă un jucător pe postul de coordonator de joc.

”Am discutat deja pentru aducerea a încă un jucător pe postul de centru. Este vorba despre golgheterul Borond Balas de la Odorhei. Este un jucător tânăr și talentat.
Nu i-am văzut pe jucătorii transferați la lucru și va fi de muncit serios până la turneul de baraj.
Le mulțumim tuturor celor care ne-au susținut în această perioadă. Prima mulțumire specială se adresează Primăriei și Consiliului Local care au virat un procent bun din contractul pe acest an. Jucătorii noștri sunt bine deocamdată și sperăm să fim în cea mai bună formă la turneul de baraj” a declarat antrenorul Adrian Chiruț.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Sport
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava