Concert pascal
MOPAN Suceava

Claudia Nechita, clasată pe locul 5 la JO de la Tokyo, debutează la Campionatele Mondiale de box de la Istanbul (9-21 mai) contra unguroaicei Szabina Szucs, în limitele categoriei 57 kg, la care sunt înscrise 36 de sportive, conform tragerii la sorţi efectuate de Federaţia Internaţională de Box Amator (IBA).
Dacă va trece de maghiară, Claudia Nechita va lupta pe 11 mai cu kazaha Karina Ibraghimova, medaliată cu bronz mondial la CM 2018 (cat 60 kg), calificată direct în turul doi.
Suceveanca Lăcrimioara Perijoc, campioană europeană în 2019, s-a calificat direct în turul doi al categoriei 54 kg şi va boxa pe 12 mai contra taiwanezei Hsiao-Wen Huang.
La 48 kg, Steluţa Duţă, triplă vicecampioană mondială, va lupta în primul tur, pe 10 mai, cu indianca Nitu Nitu.
Eugenia Anghel, la categoria 50 kg, va boxa pe 12 mai contra indiencei Anamika Anamika, învingătoarea din această luptă urmând să o înfrunte pe australianca Kristy Lee Harris, medaliată cu bronz la CM 2018 (54 kg), calificată direct în turul doi.
La categoria 81 kg, unde sunt 11 pugiliste înscrise, Alexandra Maria Petcu este calificată direct în sferturile de finală şi va lupta pe 16 mai cu poloneza Oliwia Toborek, campioană europeană Under-22 la categoria +81 kg în acest an, la Porec (Croaţia). La aceeaşi competiţie, Petcu a obţinut argintul la 81 kg. O victorie în acest meci i-ar asigura pugilistei române medalia de bronz.
Lotul de senioare al României, pregătit de soţii Adrian şi Mihaela Lăcătuş, cuprinde cinci sportive: Steluţa Duţă (cat. 48 kg/CSA Steaua), Eugenia Anghel (cat. 50 kg/SCM Craiova), Lăcrămioara Perijoc (cat. 54 kg/CSA Steaua), Claudia Nechita (cat. 57 kg/CSA Steaua) şi Alexandra Petcu (cat. 81 kg/CSA Steaua).
Mondialele feminine de la Istanbul sunt dotate în premieră cu premii extraordinar de mari, 2,4 milioane de dolari în total, medalia de aur fiind răsplătită cu 100.000 dolari, argintul cu 50.000 dolari şi bronzul cu 25.000 dolari.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Sport
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava