Concert pascal
MOPAN Suceava

Candidatul PSD pentru Primăria Sucevei, medicul Tiberius Brădăţan, atrage atenţia că mirosurile pestilenţiale apărute în oraş, de la staţia de epurare, afectează starea de sănătate a populaţiei. Tiberius Brădăţan a amintit că în Suceava a fost dată în folosinţă o stație de epurare a apelor uzate neconformă, având în vedere că instalaţia de uscare rapidă a nămolului, care avea rolul de a nu lăsa particulele să pătrundă în atmosferă, nu a fost executată. „Astfel, tone de nămol cu reziduu biologic sunt lăsate în aer liber, la stația de epurare, emanând mirosuri pestilențiale și prezentând risc de îmbolnăvire a populației”, a precizat Brădăţan. El a explicat că o sţatie de epurare reprezintă un grup de instalaţii construite pentru a îndepărta poluanţii din apele uzate, iar recepţionarea acesteia fără instalaţia de uscare a nămolului nu este conformă şi nu atinge obiectivele pentru care a fost făcută investiţia.

„Sucevenii au semnalat pe buna dreptate, mai întâi, mirosul apărut în zona mall-ului, care mai apoi a fost simţit în tot oraşul. Din acest motiv atrag atenţia asupra faptului că mirosul poate deveni o sursa de infecţie, fiind rezultatul descompunerii materiei organice sub acţiunea unor bacterii, a unor germeni care sunt purtați pe calea aerului”, a precizat Tiberius Brădăţan. El a amintit că în anul 2015 a existat un scandal public preluat în mass-media locală şi naţională pe această temă, având în vedere că nămolul era uscat în mod natural pe o platformă betonată din incinta staţiei de epurare. „Rezolvarea găsită de edilul municipiului de a muta nămolul la 4 kilometri de staţia de epurare, după fosta Termica, nu este o soluţie, atât timp cât uscarea are loc tot în mod natural iar starea de sănătate a populaţiei poate fi afectată”, spune candidatul PSD pentru funcţia de primar al Sucevei.

Tiberius Brădăţan a mai adăugat că staţia de epurare a apelor uzate a fost proiectată și executată necorespunzător de o firmă spaniolă. El a declarat că deşi lucrarea nu a fost finalizată, ea a fost recepţionată de municipalitate, devenind astfel un pericol public pentru cetățenii Sucevei.

„De 5 ani de zile primarul nu a luat nici o măsură de rezolvare a acestei amenințări la adresa sănătății sucevenilor şi mă exprim categoric împotriva perpetuării acestei stări de fapt”, a încheiat Brădăţan.

Brădăţan atrage atenţia că mirosurile pestilenţiale apărute în oraş afectează starea de sănătate a populaţiei, 10.0 out of 10 based on 2 ratings
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (2 votes cast)
Politic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava