Comenzi MOPAN Suceava

Consilierii locali PSD Suceava sunt de părere că iniţiativa PDL cu privire la înfiinţarea unei grăndiţe noi în cartierul Obcini în actualul sediul al Agenţiei pentru Protecţia Mediului este un demers politicianist, menit să abată atenţia de la conflictul dintre PDL şi fostul PNL din Suceava. Într-un comunicat de presă al grupului de consilieri locali PSD Suceava se precizează că după ce a determinat majorarea în 2014 a investiţilor din bugetul local în şcolile sucevene, PSD susţine investiţii în grădiniţe moderne şi şcoli în toate cartierele sucevene şi pentru bugetul pe 2015.

Consilierul Local PSD, Tiberius Brădăţan, a declarat ieri că „proiectul de hotărâre al PDL în legătură cu înfiinţarea unei gradiniţe în cartierul Obcini, care nu a fost depus timp de 10 ani cât s-a aflat PDL la conducere în municipiul Suceava şi pe plan national, este un demers politicianist care are menirea să acopere conflictul intern de la Suceava dintre PDL şi vechiul PNL de la Suceava. Acest conflict are în centrul atenției protecția doamnei Adela Baişanu la șefia Casei de Asigurări de Sănătate Suceava, și a doamnei Camelia Chitul la șefia Casei de Pensii Suceava, prima protejată de deputatul Alexandru Baisanu, iar cea de-a doua de deputatul Ioan Balan. Deşi amândoi au înțeles directiva lui Klaus Iohannis în sensul că procedând altfel electoratul va percepe noul PNL la putere. Asta în sensul că nu poţi să deţii 70% din conducerea instituţiilor deconcentrate la nivelul judeţului Suceava şi să te declari în opoziţie”.

Tiberius Brădăţan a precizat că fiecare dintre cei doi deputaţi doresc să plece din funcţii protejaţii celuilalt, dorind să rămână în funcții proprii protejaţi. El a arătat că acest conflict dintre Alexandru Băisanu şi Ioan Balan este de notorietate, lucru demonstrat şi de faptul că la ceremonia organizată de 1 Decembrie la monumentul eroilor din cimitirul Pacea au depus coroane separate, după care s-au așezat în grupuri diferite la parada militară, la care se adaugă şi certurile din presă cu privire la deconcentratele din judeţul Suceava.
„Surse din interiorul PDL ne-au precizat ca amatorismul și lipsa de soluții reale a atins cote maxime la şedinţa din sediul PDL în care s-a discutat despre înființarea unei grădinițe în cartierul Obcini. Asta deoarece s-a discutat despre naţionalizarea blocului Armatei şi a blocului EON din Obcini, alături de naţionalizarea sediului Agenţiei pentru Protecţia Mediului Suceava. Le sugerăm totodată consilierilor PDL şi PNL să poarte o discuție cu directorul PDL-PNL al Agenției pentru Protecția Mediului Suceava, Vasile Oşean, poate reuşesc să preia sediul prin proces verbal”, a mai spus consilierul local PSD.

Tiberius Brădăţan a adăugat că reprezentanţii PSD din Consiliul Local Suceava consideră că până la găsirea unei soluţii reale cu privire la înfiinţarea unei grădiniţe în Obcini se poate asigura, prin eforturi comune, funcţionarea unei grădiniţe în fosta grădiniţă de pe Aleea Trandafirilor, de lângă magazinul Bucovina, actualul sediu al PDL-PNL. Tiberius Brădăţan a arătat că dacă acest lucru se va întâmpla, PSD Suceava urmează să pună la dispoziţie un microbuz copiilor din Obcini pentru ai transporta la grădiniţa de pe Aleea Trandafirilor, care va pleca în fiecare dimineaţă la ora 7:45 din fata bisericii Sf. Cruce din acest cartier.

„Conştienţi că mai sunt multe de realizat, consilierii locali PSD împreună cu alţi colegi care au acceptat să se alăture iniţiativelor PSD şi-au propus înfiinţarea unor grădiniţe moderne în cartierele sucevene cu număr mare de copii preşcolari, care sa justifice aceste investiţii. Unul dintre cartierele sucevene care respectă aceasta cerinţă este cartierul Obcini, pentru care consilierii PSD au formulat un amendament de mandatare a primarului astfel încât în termen de 90 de zile să prezinte toate soluţiile de înființare a unei grădinițe cu program prelungit, amendament respins în ședința trecută de consilierii PDL şi PNL, a căror varianta unică a fost cea de preluare a sediului Agenţiei de Protecţie a Mediului, propunere considerată de către o parte dintre consilieri populistă, nefundamentată de specialişti”, a declarat Tiberius Brădăţan.

El a explicat că această clădire a fost ridicată de Ministerul Mediului pe un teren concesionat de la Primărie, structura clădirii nou construite fiind specifică unui sediu al unei instituţii publice, cu laboratoare şi birouri, total neadecvată funcţionării unei grădiniţe. Brădăţan a precizat că cei de la PDL nu au prezentat date cu privire la cheltuielile pentru modificările necesare, a dotărilor şi a preluării legale a unei clădiri aparţinând Ministerului Mediului. „Sesizând diletantismul soluţiei PDL, inducerea în eroare a sucevenilor prin omisiune sau prin necunoaşterea situaţiei propuse, consilierii PSD au solicitat primarului prezentarea mai multor variante deoarece aceasta investiţie, conform raportului de specialitate a Primăriei, este prevazuta în Lista proiectelor prioritare privind exerciţiul financiar al Uniunii Europene pentru perioada 2014-2020 pe Programul Operaţional Regional axa nr. 10 “Dezvoltarea infrastructurii educationale” care urmează a fi aprobat în Consiliul Local, asta în condniţiile în care consilierii mandataţi de populaţia Sucevei vor dori să pună interesul cetăţenilor deasupra unor declaraţii populist-politicianiste. De asemenea, consilierii PSD solicită primarului Sucevei elaborarea unui studiu de oportunitate pentru identificarea soluțiilor de înființare și a altor grădinițe în alte cartiere, un exemplu fiind centru oraşului, acolo unde numărul preşcolarilor este vizibil crescut, iar realocarea fostei grădiniţe în care îşi are sediu un partid fluctuant ar putea fi o soluţie cu adevărat viabila. PSD consideră că rezolvarea unor probleme cu care se confruntă cetăţenii municipiului Suceava nu trebuie afectată de lipsa de profesionalism şi de interese politice”, a încheiat Tiberius Brădăţan.

Brădățan: ”Demersul PDL privind înființarea unei grădinițe în cartierul Obcini este unul politicianist”, 10.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
Politic
SAV-COM Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava