MOPAN Suceava

Consilierul local şi medicul urgentist Tiberius Brădăţan considera că după finalizarea lucrărilor de extindere şi modernizare,Unitatea de Primire a Urgenţelor din cadrul Spitalului Judeţean Suceava a devenit una de elită. În cursul zilei de astazi, Tiberius Brădăţan a fost unul dintre cei care i-a primit pe sucevenii care au dorit să viziteze UPU Suceava, vorbindu-le acestora despre circuitele şi aparatura medicală nouă achiziţionată pentru această secţie. Printre cei care au vizitat ieri UPU Suceava s-au numărat şi senatorul PSD de Suceava, Ovidiu Donţu, şi consilierii locali social-democraţi. „Le-am explicat tuturor celor care au venit că eforturile făcute au fost foarte mari şi ca am dorit să facem o unitate de primire a urgenţelor de elită. Modelul a fost Unitatea de Primire a Urgenţelor de la Târgu Mureş, iar rezultatul se poate vedea aici, noua tehnologie, respectarea standardelor pentru oferirea unor servicii de calitate. Dar cel mai important este dorinţa de a ajuta oamenii”, a precizat Tiberius Brădăţan, care candidează din partea PSD pentru funcţia de primar al Sucevei.

Brădăţan a subliniat faptul că una dintre cele mai importante probleme care au fost rezolvate a fost obţinerea aprobărilor necesare pentru suplimentarea numărului de personal de la UPU Suceava, urmând să fie angajaţi nouă medici specialişti în medicină de urgenţă, 24 de asistenţi, 16 infirmiere şi brancardieri, precum şi personal auxiliar. „Practic, vom ajunge cu numărul de personal într-o zonă de confort. Ceea ce ne mai trebuie de acum este să ne respectăm reciproc şi aceasta este o rugăminte pe care o adresăm celor care vor avea nevoie de serviciile UPU. Este o unitate de primire a tuturor, făcută din bani publici şi merită să fie menţinută ca atare, iar personalul nostru va face toate eforturile pentru a veni în sprijinul pacienţilor şi aparţinătorilor. Iar pacienţii trebuie să respecte ceea ce s-a creat aici, cu banii lor aici”, a declarat Brădăţan. El este convins că după deschiderea noii Unităţi de Primire a Urgenţelor Suceava şi prin calitatea actului medical se va îmbunătăţi în mod considerabil relaţia între pacienţi şi cadre medicale.

„Scopul final este acela de a asigura servicii mai bune şi de a îmbunătăţi relaţiile. Şi asta pentru că în ultimul timp au fost mult afectate relaţiile acestea de colaborare şi de înţelegere care ar trebui să fie între personalul medical, pe de o parte, şi pacienţii şi aparţinătorii lor de cealaltă parte”, a mai precizat Tiberius Brădăţan.

La rândul său, senatorul PSD Ovidiu Donţu a precizat că a vizitat cu plăcere noua Unitate de Primire a Urgenţelor Suceava, apreciind lucrările efectuate, dar şi standardele europene la care a ajuns cea mai mare unitate spitalicească din judeţ. Ovidiu Donţu a precizat că pe lângă investiţiile realizate, în ultimii ani au fost angajaţi 50 de doctori şi 60 de asistente. „Eu cred că se cuvine să adresăm felicitări domnului doctor Tiberius Brădăţan, pentru că până la urmă UPU este a doua casă pentru el şi familia lui, şi ţin să felicit şi managerul general şi pe toţi angajaţii spitalului. De asemenea, nu trebuie să uităm că Spitalul Judeţean este în subordinea Consiliului Judeţean Suceava şi că această investiţie a fost iniţiată de preşedintele Cătălin Nechifor, şi vreau să-l felicit pentru această iniţiativă”, a precizat Donţu. El a adăugat că spitalul judeţean ar mai avea nevoie de blocuri ANL pentru personalul medical, pentru a atrage un număr cât mai mare de medici. În acelaşi timp, Ovidiu Donţu a precizat că îl bucură faptul că iniţiativa sa legislativă cu privire la majorarea salariilor personalului din cadrul UPU şi SMURD „a avut ecou”, şi şi-a exprimat speranţa că parlamentarii o vor susţine pentru a fi aprobată.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Politic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava