Concert pascal
MOPAN Suceava

Candidatul PSD la funcția de primar al municipiului Suceava, medicul urgentist Tiberius Brădățan, s-a lansat joi în bătălia electorală de la statuia ecvestră a lui Ștefan cel Mare din Parcul Cetății. Alături de el s-au aflat liderul organizației județene a PSD, președintele CJ Cătălin Nechifor, liderul organizației municipale Suceava, senatorul Ovidiu Donțu, deputatul Ioan Stan, consilieri locali si simpatizanți.


Donțu: ”Nu ne-am dorit o lansare cu fast, ci o lansare aplicată, o lansare simbol”

”Nu ne-am dorit o lansare cu fast, ci o lansare aplicată, o lansare simbol, prin care să restartăm lupta pentru acest simbol al orașului, de aici, din umbra celui mai iubit român, Ștefan cel Mare. Suceava a fost depășită la toate capitolele de mai toate capitalele de județ din Moldova. Cel mai grav este că Suceava a pierdut lupta cu Botoșaniul, care are o infrastructură pusă la punct. Are filarmonică, parcuri amenajate, teatru, are cultură. Suceava este un oraș fără locuri de muncă, fără o dezvoltare urbană și cu un comerț care își varsă profiturile în altă parte. Starea statuii și a parcului arată disprețul pe care l-au avut autoritățile până în acest moment. Organizația municipală a PSD a făcut în acest an cea mai amplă selecție pentru desemnarea candidatului de primar, au fost 10 colegi care au participat la această selecție. Asigur sucevenii că cel mai bun candidat al PSD este Tiberius Brădățan, lansat astăzi în cursa pentru Primăria Suceava. Este un om echilibrat, un bun coleg, un om calm, un bun profesionist, un bun soț și tată, un om care a fost programat să salveze vieți, care se va bate pentru Suceava și locuitorii ei”, a declarat Donțu, cel care a condus ostilitățile.


Brădățan: ”Într-o lună de zile, zona poate fi toaletată, reamenajată, statuia reparată”

Tiberius Brădățan a declarat că odată ce va ajunge primar va repune în circuit cât mai repede statuia ecvestră a lu Ștefan avansând ca termen o lună de zile. ”Pornim astăzi la un drum care trebuie să ducă Suceava acolo unde îi este locul, acela de capitală a Moldovei, de Cetate de Scaun a lui Ștefan cel Mare. Statuia a fost dezvelită în 1977, cea mai înaltă statuie din România, un monument istoric de patrimoniu și care arată așa cum o vedeți. Prezența statuii voievodului în spatele nostru de obligă să ne ținem cuvântul dat, ne obligă să lăsăm copiilor noștri un oraș Suceava altfel: dezvoltat, frumos, curat, cultural, un oraș mândru de istoria sa. Acest simbol ne mână în luptă și ne face să ne gândim că avem o datorie: să fim cei mai buni. Am o echipă adevărată, de profesioniști care știu și vor face ceea ce trebuie împreună cu mine pentru a ne atinge obiectivul: Suceava, capitală a Moldovei, Suceava un oraș de care să ne mândrim cu toții. Noi nu promitem, noi chiar facem. Acesta va fi primul obiectiv după intrarea în primărie. Acum este un risc pentru vizitatori. Într-o lună de zile, zona poate fi toaletată, reamenajată, statuia reparată”, a declarat Brădățan care a adus și o fotografie să exemplifice cum va arăta statuia după ce va fi reabilitată.


Nechifor: ”Drumul nostru este de la statuia lui Ștefan, la Cetate și apoi la Primăria Sucevei”

La rândul său șeful administrației județene a ținut să arate că de 27 de ani nu s-a făcut nimic pentru reabilitarea statuii ecvestre a lui Ștefan subliniind că ”este un simbol care ne poate reda speranța”. ”Aici de 27 de ani nu s-a făcut nimic, s-a distrus totul. Nu putem să fim cu adevărat suceveni în lipsa unor chestiuni de bun simț.

Este un simbol care ne poate reda speranța pentru că epoca lui Ștefan cel Mare a fost cea mai bună din istoria noastră. Nu este simplu să fii pe lista PSD pentru Consiliul Local, aveți obligații, aveți foarte multă muncă de făcut, aveți de comunicat cu cetățenii și aveți proiecte majore de făcut. Drumul nostru este de la statuia lui Ștefan, la Cetate și apoi la Primăria Sucevei, un drum pe care îl parcurgem împreună. Un drum în care cred, așa cum cred în Tiberiu Brădățan și în echipa PSD și în viitorul guvern PSD, care sper să fie, din toamnă. Tibi, ai misiunea să pui în circuit cât mai repede statuia”, a declarat Nechifor.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Politic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava