MOPAN Suceava

Candidatul PSD pentru Primăria Suceava, Tiberius Brădăţan, consideră că Suceava are nevoie urgentă de un arhitect şef, dar şi de depolitizarea deciziilor în domeniul urbanismului. Tiberius Brădăţan a declarat astăzi că în ultimii 12 ani Suceava nu a avut un arhitect şef, dar nici un Plan de Urbanism General. El a atras atenţia şi asupra faptului că în foarte multe locuri, Planurile de Urbanism Zonale existente în Suceava nu sunt corelate cu ceea ce trebuia să însemne un Plan Urbanistic General făcut pentru locuitorii oraşului. „Acest lucru înseamnă haos. Un haos de care în 12 ani au profitat un grup de oameni care au construit unde au vrut și cum au vrut. Dacă în toate orașele europene și cele din România hipermarketurile sunt construite în afara localităților, în Suceava s-au construit în centrul geografic al municipiului, blocând astfel circulația rutieră pe principala arteră Calea Unirii”, a spus Tiberius Brădăţan. El a subliniat că în ultimii 12 ani, pentru dezvoltarea armonioasă a Sucevei nu au fost implicaţi specialiștii în urbanism și arhitectură, şi mai mult, în organigrama Primăriei nu există un arhitect.
“Astfel, municipiul Suceava nu se poate dezvolta după viziunea actuală, când avem un edil care le cunoaște pe toate. Din acest motiv Suceava are nevoie de urgenţă de Instituţia arhitectului şef”, a declarat Brădăţan. Candidatul PSD pentru funcţia de primar al Sucevei a explicat că Instituţia arhitectului şef este o structură managerială de specialitate, profesională, neguvernamentală, apolitică şi tehnică, care reprezintă autoritatea în domeniul amenajării teritoriului şi urbanismului din cadrul administraţiei locale.
El a mai spus că Instituţia arhitectului şef reprezintă autoritatea tehnică în domeniul amenajării teritoriului şi al urbanismului din cadrul administraţiei publice locale şi îndeplineşte atribuţiile conferite de lege ca şef al structurilor de specialitate organizate în cadrul acestora.
„Nu mi se pare normal ca deciziile privind construcţia unui balcon sau amplasarea unui chioşc să fie luate de un grup politic sau de altul, după bunul plac. Aceasta decizie trebuie luata de o instituţie neutră, cea a Arhitectului Şef”, a arătat Tiberius Brădăţan. El a ţinut să precizeze că pentru modificările legislative necesare unei decizii unice în urbanismul oraşului va solicita parlamentarilor PSD, dar şi ai altor partide, să semneze o propunere legislativă pentru a reglementa acest lucru.

Brădăţan vrea depolitizarea deciziilor în domeniul urbanismului şi înfiinţarea Instituţiei Arhitectului Şef, 10.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
Politic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava