MOPAN Suceava

Lotul de Juniori din cadrul Federației Române de Canotaj a luat parte la Campionatele Europene de la Belgrad (Serbia) cu 13 echipaje, însumând 48 de sportivi. Aceștia au obținut 5 medalii de aur, 2 medalii de argint, de două ori locul 4 și o dată locul 5 în Finalele A. Astfel, România s-a clasat pe locul 1 pe națiuni după numărul de medalii, în fața Franței și sportivilor din Belarus.

Prima medalie de aur pentru țara noastră a fost obținută în proba de patru vâsle feminin (JW4x) de echipajul format din Patricia Cireș, Andrada-Maria Moroșanu, Emanuela-Ioana Ciotău și Adelina-Florina Vezeteu, fetele reușind să se impună în fața echipajelor din Elveția și Franța.

A doua medalie de aur a fost obținută în proba de dublu rame feminin (JW2-), prin echipajul format din Estera-Costina-Beatrice Vîlceanu și Elena-Diana Sută. Româncele s-au impus în fața echipajelor din Franța și Turcia.

La proba de dublu rame masculin (JM2-), sportivii Andrei Mândrilă și Claudiu Neamțu s-au impus în fața celor din Spania și Belarus, aducând României a treia medalie de aur.

A patra medalie de aur pentru țara noastră  a fost câștigată în proba de patru rame masculin (JM4-), prin echipajul format din Sebastian Timiș, Toader-Iulian Merila, Andrei-Petrișor Axintoi și Marius-Gabriel Lungu.

Ultima medalie de aur la Campionatele Europene de Juniori pentru România a fost obținută de Diana-Ionela Petian, Florentina-Georgiana Neculaeasa, Cornelia-Dumitrița Tincu, Ancuța-Adelina Ungurean, Mihaela-Cosmina Dram, Alexandra-Georgiana Rușcuța, Manuela-Gabriela Lungu, Mariana-Laura Dumitru și Victoria-Ștefania Petreanu, în proba de 8+1 feminin (JW8+).

Medalie de argint pentru junioarele din echipajul de patrul plus unu rame (JW4+), compus din Ionela-Petruța Popa, Elena-Andreea Cerbu, Alexandra-Cornelia Ionel, Georgelia Stoica și Victoria-Ștefania Petreanu.

Tot argint a câștigat și sportivul Cristian-Vasile Nicoară, în proba de simplu vâsle masculin (JM1x).

Locul 4 în finalele A a fost obținut de fetele din echipajul masculin de 8+1 (JM8+), dar și de Ana-Maria Matran în proba de simplu vâsle feminin (JW1x). Fetele din barca de patru rame feminin (JW4-) au terminat cursa finală pe locul 5.

Echipajul de dublu vâsle masculin (JM2x) a terminat finala C pe locul 2, clasându-se pe locul 14 în clasamentul general la Campionatele Europene de Canotaj la Juniori 2020. Tot în finala C i-am văzut și pe băieții din echipajul de patru vâsle masculin (JM4x). Ei au terminat cursa pe locul 3, clasându-se astfel pe locul 15 în clasamentul general.

Echipajul de dublu vâsle feminin a concurat în finala B. Fetele au terminat cursa pe locul 3 și s-au clasat astfel pe locul 9 în clasamentul general la Campionatele Europene de Juniori de la Belgrad (Serbia).

„Sunt foarte mândră de rezultatele obținute de România la Campionatele Europene de Canotaj la Juniori, competiție desfășurată anul acesta la Belgrad (Serbia). După reușitele lotului de Tineret la Europenele de la Dusburg, Juniorii au dat la rândul lor acum dovadă de ambiție și determinare, obținând 7 medalii din 10 probe. România se situează astfel pe locul 1 în clasamentul pe națiuni. Ce performanță! Sunt tineri, talentați, serioși și muncitori. Felicitări Juniorilor pentru performanță! 5 medalii de aur, 2 de argint! Îi felicit și pe antrenori și pe colegii mei din Federație. Mulțumiri speciale pentru susținere și către Ministerul Tineretului și Sportului și COSR. De asemenea, doresc să mulțumesc și partenerilor Federației Române de Canotaj – Herbalife, Negro 2000, Construcții Erbașu, IBB-HIB și Unicredit. Așteptăm acum cu nerăbdare Campionatul European al seniorilor de la Poznan, Polonia (9-11 Octombrie)”, declară Elisabeta Lipă, Președintele Federației Române de Canotaj.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Sport
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava