MOPAN Suceava

Consiliul Județean Suceava a publicat pe site-ul instituției proiectul bugetului propriu al județului Suceava și al unităților subordonate, pe anul 2021, după ce au fost transmise sumele repartizate de la Ministerul Finanțelor Publice, prin Direcția Generală a Finanțelor Publice Suceava.

50,9 % din  buget pentru funcționare și 49, 1 % pentru dezvoltare

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a arătat că la capitolul cheltuieli este prevăzută suma de 605 milioane lei  (circa  126 milioane euro), mai mare cu peste 3% față de anul trecut. ”Modul în care este construit bugetul arată direcțiile în care dorește Consiliul Județean Suceava să aloce resurse în perioada următoare, rezultând un echilibru între cheltuielile de funcționare și cele de dezvoltare, astfel încât se alocă 50,9 % pentru funcționare și 49, 1 % pentru dezvoltare”, a explicat Flutur. El a menționat că și în acest an vor fi alocate sume importante Spitalului Județean de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou”. Într-o primă fază, se prevede alocarea a 8 milioane de lei adică întreaga sumă solicitată de către conducerea Spitalului, pentru a îmbunătăți siguranța pacienților și a personalului medical.

Flutur a subliniat că o sumă mare, cea mai mare din ultimii ani, de 63 milioane de euro, se alocă lucrărilor la drumurile județene, sumă aferentă unei lungimi totale de peste 300 km.

”Amintim aici Axa Suceava-Dolhasca și Suceava- Zăhărești- Stroiești- Dărmănești, drumurile spre Codrii Seculari Slătioara, drumul spre Rarău prin Izvorul Alb, lucrările de la drumul Panaci- Bilbor (hotar cu județul Harghita), Coșna ( hotar cu județul Bistrița-Năsăud), Mălini spre Borca (limita cu județul Neamț), drumurile Siret-Mușenița-Frătăuții Noi, Mănăstirea Humorului-Pleșa- Solonețu Nou, Vulturești- Hârtop, Mălini- Slatina”, a  detaliat președintele Consiliului Județean.

Noutate: fonduri pentru dotarea ISU Suceava cu 6 panouri electronice pentru informări și atenționări, panouri ce vor fi folosite și pentru promovare turistică

Bugetul prevede sume pentru finalizarea terminalului 2 al Aeroportului Internațional „Ștefan cel Mare” Suceava. Pentru învățământul special au fost prinse15 milioane de lei, sumă care acoperă în totalitate cheltuielile de funcționare pe acest an.

”În Buget sunt prevăzute sume și pentru un set de studii de fezabilitate, cum ar fi SF-ul pentru  varianta ocolitoare a orașului Gura Humorului, realizarea unui campus școlar la Liceul Tehnologic Special Bivolărie, aducțiunea de apă-canal la Parcul Industrial Suceava, digitalizarea transportului public în județul Suceava. În Proiect se prevede asigurarea finanțării pentru utilități la blocul ANL din curtea Spitalului Județean de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou”, construit pentru medici. Pentru Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Suceava am prevăzut 125,5 milioane lei (circa 26 milioane euro), fiind acoperite în întregime cheltuielile de personal pentru posturile ocupate la această dată”, a adăugat șeful administrației județene.

Ca noutate, se propune alocarea de fonduri pentru dotarea ISU Bucovina Suceava cu 6 panouri electronice pentru informări și atenționări, panouri ce vor fi folosite și pentru promovare turistică.

Buget CJ Suceava. Drumurile județene beneficiază de cea mai mare sumă din ultimii ani- 63 de milioane de euro. Spitalul Județean primește 8 milioane de lei, 1.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 1.0/10 (1 vote cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava