Concert pascal
MOPAN Suceava

Anul 2020 se anunţă a fi unul dintre cele mai favorabile fotbalului sucevean, care va beneficia de peste 10 milioane de lei (2,5 milioane de euro) de la bugetul local, direct şi indirect.

Mai exact, cea mai mare investiţie de care vor beneficia echipa de fotbal a Sucevei, suporterii acestui sport şi nu numai ei, este cea de montare a nocturnei pe stadionul Areni.

Licitaţia pentru proiectarea, construcţia şi montajul instalaţiilor de iluminat pe timp de noapte, la standardele impuse de Federaţia Română de Fotbal, va avea loc în data de 29 ianuarie.

Valoarea estimată a contractului este de 7.173.449,94 de lei,iar investiţia presupune realizarea a patru turnuri de iluminat metalice, cu o înălţime de 40-45 de metri, montarea a 168 de proiectoare de 2000 W cu aprindere rapidă, normală şi pentru instalaţia antipanică, patru tablouri electrice, tablou electric general rezervă TGR şi aproximativ 12 km de cabluri electrice.

Nocturna va trebui să asigure un nivel de iluminare de 1.200 lx pentru meciurile televizate şi 800 lx pentru antrenamente şi meciurile netelevizate.

Primarul Ion Lungu a precizat că termenul de proiectare este de 3 luni, alte 9 luni fiind necesare pentru construcţie şi montaj.

„Sper ca până la toamnă, când începe noul sezon fotbalistic, să o avem dată în funcţiune”, a spus edilul sucevean, Ion Lungu, încrezător că lucrarea poate fi făcută mai repede.

O surpriză pentru microbiştii suceveni este şi alocarea unui buget mai mult decât generos pentru fotbal, în proiectul de buget pe 2020.

„Vom asigura un buget corespunzător pentru fotbal, de 2,5 milioane de lei, cu ţinta clară de a promova în Liga a II-a. Avem antrenor de Liga I, ne mai trebuie echipă”, a spus Lungu, precizând că vor fi prinşi bani şi pentru modernizarea stadionului Areni.

Conform unor informaţii neoficiale, dotarea stadionului cu nocturnă va deveni obligatorie pentru echipele de Liga a II-a, conform unui nou regulament al FRF.

Buget generos pentru fotbalul sucevean!, 5.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/10 (1 vote cast)
Sport
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava