MOPAN Suceava

Consiliul Local Fălticeni a aprobat, cu unanimitate de voturi, bugetul acestui municipiu pentru anul 2021. Primarul din Fălticeni, Cătălin Coman a reușit, astfel, să-i convingă pe toți consilierii locali, indiferent de partidul din care fac parte, să voteze „pentru” bugetul pe 2021, în forma prezentată de către acesta. În deliberativul local fălticenean sunt 13 consilieri PSD, patru de la PNL și doi de la USR. De precizat că Fălticeni este unul dintre puținele municipii de la nivel național în care bugetul local pentru acest an a fost votat cu unanimitate de voturi, existând un consens din partea tuturor partidelor. După ședința de Consiliu Local, Cătălin Coman a subliniat faptul că bugetul pentru 2021 este cel mai mare buget alocat investițiilor din toate timpurile. „Este cel mai mare buget pentru investiții în primul rând datorită semnării a foarte multe contracte pe bani europeni și guvernamentali. Pentru că cea mai mare parte din fondurile pentru investiții provin din fonduri de la Uniunea Europeană, la care se adaugă economiile realizate la secțiunea de funcționare. Este un buget bine structurat, care acoperă toate nevoile municipiului Fălticeni pe partea de funcționare și  alocă sume generoase pentru partea de investiții, de dezvoltare”, a declarat Cătălin Coman. El a spus că sumele pentru investiții sunt de aproape 40% din totalul bugetului pe 2021. „Asta în condițiile în care cheltuielile de funcționare sunt în cea mai mare parte pentru Spitalul Municipal, care trebuie să aibă banii necesari pentru funcționare, având în vedere această pandemie”, a arătat Coman. Primarul din Fălticeni a spus că pentru anul acesta în buget sunt incluse nu mai puțin de 92 de investiții, cea mai mică fiind de 3.000 de lei, iar cea mai mare este de 15,2 milioane de lei, în iluminatul public, printr-un proiect european.

Cătălin Coman a mai declarat că partea de venituri totale din buget este de 127 de milioane de lei, iar cea de cheltuieli este de 141 de milioane de lei. „Diferența dintre venituri și cheltuieli provine din excedentul anului trecut, în mare parte din excedentul Spitalului Municipal Fălticeni. Și aici vreau să punctez, excedentul Spitalului Municipal Fălticeni a fost, anul trecut, de 7,7 milioane de lei. Un lucru extraordinar de bun și vreau să felicit managerul spitalului și pe noi pentru că am făcut acest lucru. În condițiile în care în România foarte multe spitale înregistrează datorii enorme, datorii istorice și au probleme de finanțare, iată că Spitalul Municipal Fălticeni înregistrează un excedent de 7,7 milioane de lei. Au banii în cont iar acest lucru le permite funcționarea fără nici o problemă în acest an, dar și să facă investiții, achiziții de aparatură și dotări medicale, altele decât cele care sunt prinse deja în spitalul nou”, a declarat Coman.

El a arătat că pe 6 mai 2021, Inspectoratul de Stat în Construcții va realiza recepția finală a spitalului nou. „Noi ne-am fi dorit să fie mult mai repede, dar volumul de muncă este foarte mare. Sunt foarte multe documente care trebuie verificate. Spitalul, la momentul la care discutăm, este gata integral, dotările sunt montate, spitalul este funcțional, dar necesită aceste autorizări și avize de la instituțiile competente ale statului. Fiind o investiție foarte mare, cu foarte multe probleme de-a lungul timpului, pentru că este o investiție de 30 de ani, lucrurile trebuie verificate și recepția finală este ultimul pas în vedere deschiderii Spitalului Municipal Fălticeni. Mult a fost, puțin mai este. Noi ne-am făcut treaba, spitalul este gata și suntem la faza de finalizarea hârtiilor”, a încheiat Cătălin Coman.

Buget votat în unanimitate la Fălticeni. Consilierii PNL și USR, convinși de primarul Coman sa voteze "pentru" alături de PSD, 9.0 out of 10 based on 2 ratings
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 9.0/10 (2 votes cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava