Concert pascal
MOPAN Suceava

Plenul Consiliului Judeţean Suceava a aprobat, astăzi, cu unanimitate de voturi, bugetul propriu al instituţiei şi al unităţilor subordonate pe 2016. Bugetul este de 360,8 milioane de lei, cu peste 140 de milioane mai redus faţă de anul trecut. Preşedintele CJ Suceava, Cătălin Nechifor, a precizat că o prioritate în alocarea de fonduri în bugetul pe 2016 a reprezentat-o asigurarea fondurilor pentru lucrările derulate prin Direcţia Judeţeană de Drumuri şi Poduri Suceava, suma totală alocată fiind de 30 de milioane de lei. Din această sumă, cea mai mare parte va fi destinată lucrărilor de reparaţii curente ale drumurilor.

„În bugetul pe 2016 au fost incluse şi sumele care urmează să se încaseze pe baza cererilor de rambursare depuse pentru plăţile efectuate la proiecte cu finanţare nerambursabilă până la data de 31 decembrie 2015, şi care urmează să fie încasate în cursul acestui an, respectiv aproape 45,5 milioane de lei. Şi trebuie spus că pentru proiectele finanţate din fonduri nerambursabile, suma ce a rămas de a se achita în 2016 este de 30,41 milioane de lei, iar diferenţa urmează a se utiliza pentru finanţarea altor cheltuieli de dezvoltare”, a explicat Nechifor.
El a adăugat că pentru Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului a Judeţului Suceava, bugetul alocat pentru anul acesta este de 161,723 milioane de lei.
Cătălin Nechifor a mai precizat că CJ Suceava a alocat o sumă de un milion de lei pentru acordarea de finanţări nerambuirsabile, din care 700.000 de lei pentru susţinere culte, şi câte 100.000 de lei pentru sport, acţiuni culturale şi asistenţă socială.

Nechifor a subliniat că şi anul acesta vor fi asigurate fonduri pentru participarea la mai multe târguri internaţionale de turism, dar şi pentru organizarea unor evenimente precum „Paştele în Bucovina”, „Crăciun în Bucovina”, „Hora Bucovinei”, „Tradiţii şi Legende Bucovinene” sau Festivalul „Comorile Muntelui” de pe masivul Rarău.

Şeful administraţiei judeţene a arătat că pentru asigurarea serviciilor la nivelul standardelor europene, la Aeroportul „Ştefan cel Mare” Suceava a fost transferată o sumă de 10 milioane de lei.
De precizat că înainte de a fi votat bugetul, liderul consilierilor judeţeni ai PNL Suceava, Vasile Ilie, a ţinut să atragă atenţia asupra faptului că sumele prevăzute pentru anul acesta sunt considerabil mai mici faţă de cele de anul trecut. „Cred că ar trebui reanalizat puţin bugetul pentru a nu avea anumite probleme şi pentru ca unele activităţi din domenii precum turism, sănătate sau protecţia copilului să aibă de suferit pe parcursul acestui an. De asemenea, sumele propuse a fi atrase din fonduri europene sau de la Guvern sunt foarte mici, motiv pentru care ar trebui să vedem ce sume putem să atragem”, a spus Vasile Ilie.
În replică, preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor, i-a explicat acestuia că una dintre cauzele diminuării sumelor pentru anul acesta este şi finalizarea mai multor proiecte europene de amploare. Cătălin Nechifor a subliniat că instituţia pe care o conduce are pregătite mai multe proiecte pentru a fi finanţate atât prin fonduri europene, cât şi guvernamentale, iar în momentul semnării contractelor de execuţie a investiţiilor, bugetul judeţului va fi rectificat cu sumele care vor veni în plus. Nechifor a arătat că prin Legea bugetului de stat pentru anul acesta, Suceava se află în topul judeţelor care au primit sume importante de bani pentru bugetul propriu.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava