Concert pascal
MOPAN Suceava

Bugetul municipiului Fălticeni pentru anul 2018 a fost aprobat cu unanimitate de voturi în ședința extraordinară a deliberativului local de marți, 13 februarie. Bugetul prevede la partea de venituri suma de 57,33 de milioane de lei iar la partea de cheltuieli suma de 79,95 de milioane diferența urmând a fi acoperită din excedentul anilor anteriori. Bugetul pune accent pe dezvoltare sector pentru care s-au direcționat 29,75 de milioane de lei însemnând 36% din total restul fiind destinați funcționării Primăriei dar și a unităților subordonate. De aștfel, sănătatea, educaţia şi investiţiile în infrastructură reprezintă în acest an prioritatea primarului municipiului Fălticeni, Gheorghe Cătălin Coman.

Prioritate, finalizarea construcției noului spital municipal

„Este un buget destinat, în primul rând, dezvoltării, realizat în urma muncii de echipă a personalului din sectoare diverse ale Primăriei. O pondere semnificativă din totalul banilor îl are segmentul de dezvoltare, este vorba de investiţii importante şi multe lucruri noi pentru Fălticeni. 36 % din buget însemană dezvoltare, restul înseamnă funcţionare şi mă refer atât la Primărie cât şi la unităţile subordonate”, a declarat primarul de Fălticeni. La investiții, a spus Coman, ponderea o are sectorul transporturi pentru care sunt alocate 15,16 milioane de lei. Este vorba de bani pentru reabilitări străzi, trotuare, alei pietonale. Un loc aparte la secțiunea investiții îl reprezintă finalizarea construcției noului spital municipal. ”În ceea ce priveşte investiţiile, pe lângă cea mai importantă, construcţia Spitalului Municipal Fălticeni, vom aloca foarte mulţi bani pentru aparatură medicală, 1,78 de milioane de lei”, a spus primarul.

Investiții în infrastructura rutieră și școlară

El a amintit de cele două investiții importante care sunt finanțate prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală și anume podul de la intrare în Fălticeni dinspre Roman, împreună cu segmentul aferent din strada 2 Grăniceri (de la sensul giratoriu până la Monumentul Grănicerului), investiție în valoare de 3,6 milioane de lei și reabilitarea şi modernizarea străzilor 1 Mai, Nicolae Beldiceanu, Cuza Vodă, Anton Holban, Pietrari, Ion Dragoslav şi Ştefan cel Mare, o investiţie de 7,5 milioane de lei. Cătălin Coman a amintit și de alte patru obiective mari, construirea unei cantine la Şcoala Gimnazială nr.2, o premieră pentru Municipiul Fălticeni, extinderea cu un  nou corp de clădire şi reabilitarea completă a secţiei de Pneumologie, care nu poate fi mutată în spitalul nou, conform normativelor medicale şi trebuie adusă la standardele impuse, Piaţa Civică “Nada Florilor” și Parcul Prefecturii din spatele Muzeului de Artă “Ion Irimescu.

489.000 de lei pentru biserici

Pentru biserici în bugetul pentru 2018 sunt prevăzuți 489.000 de lei. Suma cea mai mare de 280.000 lei va pleca la catedrala “Învierea Domnului”, urmată de parohia “Sf. Ilie” – 68.000 lei şi parohia “Sf. Andrei” cu câte 28.000 lei fiecare. Parohiile “Adormirea Maicii Domnului” şi “Sf. Constantin şi Elena” de stil vechi vor primi câte 24.000 de lei, parohiile “Sf. Nicolae” din Şoldăneşti şi “Naşterea Domnului” de pe strada Filaturii câte 20.000 de lei, parohiile “Sf. Voievozi Oprişeni” şi “Sfinţii Mucenici Zenovie şi Zenovia” din Ţarna Mare câte 10.000 de lei iar biserica adventistă 5.000 de lei.  Pentru finanţarea proiectelor sportive şi culturale a fost alocată suma de 310.000 de lei.

Reabilitare Alee Pietonală şi realizare Ansamblu „Memorialul Elitelor”

Printre investițiile mari din acest an se numără reabilitare Alee Pietonală şi realizare Ansamblu „Memorialul Elitelor” pentru care sunt prevăzute 599.480 lei, extidenre şi mansardare construcţie existentă şi schimbare destinaţie în sediu administrativ Parc de aventură “Nada Florilor”- 249.748 lei, reabilitarea trotuare şi scări Bulevardul Revoluţiei- 359.582 lei și amenajarea Parcului de aventură “Nada Florilor”- 249.675 lei. În programul pentru 2018 mai sunt prinse amenjarea unui loc de joacă pe strada Aleea Căminului, reparaţii interioare laboratoare şi vestiare  sală sport la Colegiul Tehnic “Mihai Băcescu”, construcţia unui grup sanitar în Piaţa “Nada Florilor”, reparaţii şarpantă şi înlocuire învelitoare la Colegiul “Nicu Gane”, reparaţii la Şcoala “Mihail Sadoveanu”,  construirea unei cantine cu sală de mese la Şcoala Gimnazială „Ion Irimescu”, lucrări la adăpostul de câini comunitari, sistematizare verticală pentru Spitalul Municipal Fălticeni, amenajări de noi parcări ecologice . Din bugetul local, a spus Cătălin Coman, vor fi finanțate 22 de obiective de investiții.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava