Concert pascal
MOPAN Suceava

Bugetul municipiului Suceava pentru anul 2017 a fost aprobat cu unanimitate de voturi în şedinţa extraordinară a Consiliului Local de luni, 6 martie. Astfel, potrivit expunerii făcută de primarul Ion Lungu în plenul deliberativului, bugetul general consolidat pentru acest an este de 423,193 milioane de lei la partea de venituri şi de 423,726 milioane de lei la partea de cheltuieli, cu un deficit de 532.442 de lei. Fondul de rezervă se cifrează la 3,38 de milioane de lei. Ponderea în buget o reprezintă cheltuielile cu învăţământul care reprezintă 31,13% din total. Cheltuielile cu dezvoltarea publică sunt de 14,4%, cu transporturile de 12,59%, cu combustibilii de 9,73%, cu protecţia mediului de 8,73%, cultură- religie 7,64%, ordine şi siguranţă publică 2,19% şi sănătate 0,92%.

Investiţii de 100,459 de milioane de lei

Investiţiile în acest an vor beneficia de 100,459 de milioane de lei din care 70,66 de milioane pentru lucrări în continuare, 17,021 de milioane pentru lucrări noi şi 12,7 milioane de lei pentru studii şi achiziţii de bunuri. La lucrări în continuare primarul Lungu a amintit de modernizarea iluminatului public, amenajarea zonei de agrement Tătăraşi, achiziţiile de maşini electrice prin programul finanţat cu fonduri elveţiene şi modernizarea unor străzi la care procedurile au început anul trecut precum Mihail Sadoveanu, Bogdan Vodă, Lev Tolstoi sau Constantin Moraru. Alte străzi precum Traian Ţăranu,
Vasile Bumbac, Florilor, Traian Popovici, Micşunelelor sau Aurel Vlaicu vor fi promovate spre modernizare prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală. La lucrări noi Ion Lungu a punctat gaz metan în Burdujeni sat, acoperire patinoar, pod nou peste râul Suceava, sală polivalentă, modernizarea a 10 locuri de joacă pentru copii, reabilitarea statuii ecvestre a lui Ştefan cel Mare, construirea unei sere floricole, extinderea reţelei de iluminat public, modernizarea pieţei Burdujeni şi racordarea pieţei centrale la sistemul de încălzire.

Consilierii PSD i-au mulţumit primarului PNL pentru că multe din proiectele lor de campanie au fost prinse în buget

Primarul a mai spus că în acest an vrea să mai propună spre finanţare prin fonduri europene alte proiecte precum achiziţionarea de 40 de autobuze electrice, reabilitarea fostului cinema din Iţcani, a parcului, străzilor şi a ştrandului din acest cartier, grădiniţe cu program prelungit în Obcini şi Burdujeni şi modernizarea sediului Primăriei Suceava. Este luat în calcul şi proiectul vizând reabilitarea sistemului de termoficare însemnând reţele şi puncte termice. Primarul a declarat că bugetul pentru acest an este unul optimist dar şi realist în acelaşi timp. Consilierii PSD i-au mulţumit primarului PNL pentru că multe din proiectele lor de campanie au fost prinse în buget pe care totuşi îl consideră nerealist fiind sceptici în privinţa execuţiei acestuia.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava