MOPAN Suceava
  • Bursa Binelui, singura platformă online de donații fără comision dedicată ONG-urilor din România, dezvoltată de Banca Comercială Română, în parteneriat cu EuPlătesc.ro, sărbătorește șapte ani de existență
  • Platforma a înregistrat, în medie, 21 de tranzacții pe zi, cu o medie a sumei donate de 1.304 lei/zi
  • Până în prezent, pe BursaBinelui.ro, s-au înregistrat 55 360 de donații unice în valoare totală de 3.318.900 lei.

Bursa Binelui, singura platformă online de donații fără comision dedicată ONG-urilor din România, dezvoltată de Banca Comercială Română, în parteneriat cu EuPlătesc.ro, sărbătorește șapte ani de existență, perioadă în care a înregistrat 55.360 de donații unice în valoare totală de 3.318.900 lei.

Platforma aduce împreună organizațiile care au nevoie de sprijin pentru a-și desfășura activitatea și oamenii care vor să investească în faptele bune din comunitatea lor. Fiind singura platforma de acest tip care permite donațiile fără comisioane, atât pentru donator, cât și pentru organizație, încurajează astfel donatorii care vor să susțină cu sume mici o cauză (de la minimum 5 lei până la maximum 1 000 de lei).

„Am lansat Bursa Binelui acum șapte ani pentru că ne-am dorit să le oferim organizațiilor mici din România o resursă care să îi ajute să strângă donații de la persoane fizice, în condițiile în care acest tip de donații le ajută în timp să crească sustenabil. Ne bucurăm că cele 625 de organizații de pe platformă au reușit să strângă peste 3 milioane de lei de la donatori și suntem mândri că am reușit să construim împreună o resursă de donații necomisionate care îi ajută pe oameni să facă bine. Continuăm să dezvoltăm platforma și ne propunem să creăm o școală pentru ONG-uri pentru a le oferi organizațiilor și resurse educaționale, ateliere, mentoring și know-how care să le ajute să își crească proiectele și împreună să contribuim la dezvoltarea comunităților locale”, a spus Nicoleta Deliu, Head Corporate Communication & Community Affairs, Banca Comercială Română

În perioada 26 octombrie 2012 – 14 octombrie 2019, Bursa Binelui a înregistrat, în medie, 21 de tranzacții pe zi, cu o medie a sumei donate de 1.304 lei/zi.

625 de organizații și-au creat conturi pe bursabinelui.ro, iar 2.690 de persoane sunt înregistrate ca utilizatori ai platformei, în calitate de administratori de ONG-uri, donatori sau voluntari.

În topul celor mai active zone din țară, din perspectiva utilizatorilor platformei, este orașul București, cu 1.252 de utilizatori, urmat de județele Cluj, cu 129 de utilizatori, Brașov, cu 127 de utilizatori, Iași, cu 81 de utilizatori, și Prahova, cu 71 de utilizatori.

Pe parcursul celor șapte ani, cel mai activ utilizator al platformei a efectuat 146 de donații în valoare totală de 14 570 lei.

Topul proiectelor care au atras cele mai multe donații cuprinde Homeless Animal Hospital (World Animal Veterinary Emissaries) cu 264.431 lei, Bucuria în Lumea Reală (Fundația Bucuria Darului) cu 138.564 lei, Pentru Tana (Asociația Hermes București) 100.498 lei, Susține și tu primul spital de refugiați (ADRA România) cu 92.000 lei, și Salvează o viață cu 5 lei (Fundația Bucuria Darului) 80.804 lei.

Organizațiile neguvernamentale au înscris pe Bursa Binelui proiecte diverse, care abordează o gamă largă de probleme, de la sănătate, protecția mediului, protejarea și susținerea categoriilor sociale defavorizate până la protecția animalelor.

Totodată, Bursa Binelui contribuie la încurajarea comportamentului filantropic în România, punând la dispoziția publicului larg un instrument accesibil și ușor de folosit – donația prin intermediul cardului bancar.

*  *

Bursa Binelui este un proiect creat și susținut de Banca Comercială Română (BCR) în parteneriat cu EuPlătesc.ro.

Banca Comercială Română (BCR), membră a Erste Group, este unul dintre cele mai importante grupuri financiare din România, incluzând operaţiunile de bancă universală (retail, corporate & investment banking, trezorerie şi pieţe de capital), precum şi societăţile de profil de pe piaţa leasingului, pensiilor private si a băncilor de locuinţe.

BCR oferă o gamă completă de produse și servicii financiare, printr-o rețea de 21 de centre de afaceri și 22 de birouri mobile dedicate companiilor și 482 de unități retail situate în majoritatea orașelor din țară cu peste 10.000 de locuitori. BCR este banca nr.1 în România pe piața tranzacțiilor bancare, clienții BCR dispunând de cea mai mare rețea națională de bancomate – 2.000 de bancomate, 16.750 POS-uri și servicii bancare complete prin Internet banking, Mobile banking, Phone-banking și E-commerce.

*  *

Erste Group este unul dintre principalii furnizori de servicii financiare din estul Uniunii Europene. 47.700 de angajați deservesc 16,2 milioane de clienți în cadrul a 2.500 de filiale din 7 țări (Austria, Republica Cehă, Slovacia, România, Ungaria, Croația, Serbia). La sfârșitul lui 2018, Erste Group deținea active totale în valoare de 236,8 miliarde EUR, înregistra un profit net de 1,79 miliarde EUR, precum și un indice al capitalului comun de rangul 1 (Basel 3 implementat integral) la 13,5%.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Social
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava