Concert pascal
MOPAN Suceava

Bursa de Valori București (BVB) devine administrator de indici de referință, urmare a  înregistrării în această calitate de către Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF), conform noilor reglementări la nivel european – Benchmarks Regulation (BMR). Această nouă licență este o reflectare a standardelor ridicate, a calității și integrității aplicate de BVB în elaborarea și calcularea indicilor de referință.

„Licența acordată de ASF Bursei de Valori București în calitate de administrator de indici de referință pentru piața de capital din România este o recunoaștere a BVB ca centru de competență pentru acești indici, în condițiile în care indicii noștri respectă deja standardele europene de reglementare. Este rezultatul unei guvernanțe solide preexistente și a muncii tuturor membrilor Comisiei Indicilor BVB, specialiști cu un puternic background investițional. Totodată, această recunoaștere este și un angajament al BVB de a continua să aplice standarde înalte în administrarea indicilor, astfel încât să oferim utilizatorilor indici de calitate, fiabili și, mai ales, care să fie active investibile”, a declarat Adrian Tănase, Directorul General al Bursei de Valori București.

„Regulamentul european de referință este cea mai importantă referință legislativă pentru industria indicilor și reprezintă un standard global de excelență în furnizarea acestor servicii. Indicii de referință sunt o componentă vitală a ecosistemului investițional, întrucât sunt un reper în evaluarea independentă a performanțelor administratorilor de investiții. Totodată, indicii stau la baza creării de produse investiționale tranzacționabile care oferă acces investitorilor la o gamă largă și diversificată de oportunități și strategii de investiții”, a spus Radu Hanga, Președintele Consiliului de Administrație al BVB.

BMR introduce un set de reguli aplicabile administratorilor de indici de referință cu scopul de a asigura exactitatea și integritatea indicilor utilizați în Uniunea Europeană. Astfel, cerințele BMR asigură optimizarea și calitatea înaltă a proceselor de gestionare a indicilor, supravegherea metodei de calcul, precum și transparența și accesibilitatea datelor pentru utilizatori.

Bursa de Valori București calculează și administrează opt indici bursieri, dintre care BET este cel mai reprezentantiv și reflectă evoluția celor mai lichide 17 acțiuni listate pe Piața Reglementată. BVB calculează și două variante Total Return ale indicilor BET și BET-XT, acești indici Total Return incluzând și dividendele distribuite de companiile componente ale indicilor. Mai multe informații despre indicii BVB sunt disponibile pe website-ul BVB, la acest LINK .

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Economic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava