MOPAN Suceava
  • Scopul acestui parteneriat este promovarea investițiilor responsabile și evidențierea importanței standardelor ESG în rândul participanților pe piața locală de capital.
  • Adrian Tănase, Director General, BVB: Considerăm acest proiect un pilon important în planurile noastre de dezvoltare a infrastructurii bursiere în România. Ne dorim să implementăm cele mai bune practici internaționale pe piața de capital locală prin parteneriatul cu Sustainalytics, unul dintre liderii globali în consultanță și cercetare pentru sustenabilitate pe segmentul analizei, rating-urilor și informațiilor ESG.
  • Simon MacMahon, Vicepreședinte Executiv, Sustainalytics: Sustainalytics este încântată să lucreze cu BVB pentru a aduce aceste informații participanților pe piața de capital din România. Accesul la date ESG de calitate oferă investitorilor o transparență sporită legată de modul în care companiile locale abordează probleme esențiale de actualitate ESG și gestionează riscurile aferente. De asemenea, această inițiativă va ajuta la conștientizarea necesității investițiilor responsabile.

Bursa de Valori București (BVB) lansează primul proiect ESG pe piața de capital locală care urmărește furnizarea de informații ESG de calitate pentru companiile listate.

Prin intermediul rating-urilor de risc ESG ale Sustainalytics, obiectivele BVB sunt de a oferi majorității emitenților locali o evaluare inițială, de a promova investițiile responsabile și de a scoate în evidență importanța standardelor ESG în rândul participanților locali. Inițiativa urmărește de asemenea să încurajeze companiile locale să își alinieze standardele cu cele mai bune practici ESG, care au cunoscut o creștere spectaculoasă la nivel global în ultimii ani.

Rating-urile de risc ESG ale Sustainalytics sunt realizate pentru a ajuta investitorii să identifice și să înțeleagă riscurile materiale ale companiilor pe care le dețin și cum aceste riscuri pot afecta perfomanța companiilor. Rating-urile măsoară riscurile specifice sectoriale ale companiilor și evaluează cât de bine sunt acestea gestionate. Rating-urile sunt comparabile între diferite industrii și oferă o dimensiune cantitativă a nivelului de risc la care companiile sunt expuse. Rating-urile de risc se împart în 5 categorii: neglijabil, scăzut, mediu, ridicat și sever.

„În perioada recentă, am remarcat un interes substanțial din partea investitorilor, dar și a unor emitenți pentru implementarea standardelor ESG pe Bursa de Valori București. Acordăm o importanță deosebită acestui proiect și îl considerăm un pilon important în planurile noastre de dezvoltare a infrastructurii bursiere în România. Ne dorim să implementăm cele mai bune practici internaționale pe piața de capital locală prin colaborarea cu Sustainalytics, unul dintre liderii globali pe acest segment”, a declarat Adrian Tănase, Directorul General al Bursei de Valori București.

„Investitorii solicită tot mai multe informații despre cum administrează companiile riscurile ESG relevante în activitatea lor”, a declarat Simon MacMahon, Vicepreședinte Executiv, Research Products, Sustainalytics. „Sustainalytics este încântată să lucreze cu BVB pentru a aduce aceste informații participanților pe piața de capital din România. Accesul la date de calitate va oferi investitorilor o transparență sporită legată de modul de abordare al companiilor locale a unor teme esențiale in ESG. De asemenea, această inițiativă va spori înțelegerea importanței investițiilor responsabile.

Bursa de Valori București are în vedere dezvoltarea infrastructurii ESG din România pornind de la acest pas prin implicarea cât mai multor participanți locali, publicarea de materiale de prezentare și ghiduri pentru emitenți, dar și lansarea de produse noi.

Standardele ESG (Environmental, Social, Governance) reprezintă un set de norme pe care investitorii le iau în calcul în procesul investițional. Standardele ESG sunt alcătuite din trei componente: Environment (mediu)  – impactul asupra mediului înconjurător rezultat din activitatea companiei; Social (social) – relația companiei cu stakeholderii; Corporate Governance (Guvernanță corporativă) – respectarea normelor de guvernanță corporativă.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Economic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava