MOPAN Suceava

Bursa de Valori București (BVB) și Asociația Patronală a Industriei de Software și Servicii (ANIS) au semnat un protocol de colaborare pentru promovarea oportunităților de finanțare prin piața de capital pentru companiile românești de IT.

  • Radu Hanga, Președinte, Bursa de Valori București:
    • „Bursa de Valori București reprezintă principalul canal de finanțare pentru antreprenorii români, obiectivul nostru este să susținem dezvoltarea companiilor locale. Sectorul IT este esențial pentru economia României, fiind un sector care a avut o dinamică extraordinară în ultimii ani și pe care ni-l dorim tot mai bine reprezentat la bursă. Ne dorim ca investitorii noștri să poată accesa cât mai multe companii din zona de tehnologie prin intermediul platformei Bursei de Valori București, iar parteneriatul cu ANIS este un pas foarte important în această direcție.”
  • Gabriela Mechea, Director Executiv, ANIS:
    • „Ne bucurăm că anunțăm acest parteneriat în cadrul industriei IT, un sector economic extrem de dinamic și cu un rol important în dezvoltarea României, așa cum s-a observat și în această criză pandemică globală. ANIS și BVB sprijină, astfel, companiile tech locale în vederea atragerii de capital necesar creșterii atât a propriilor organizații, cât și a economiei digitale românești.”
  • Adrian Tănase, Director General, Bursa de Valori București:
    • „Evoluția bursei din ultimii ani s-a remarcat printr-un interes foarte ridicat al investitorilor pentru companii cu potențial de creștere, cele din sectorul IT fiind printre cele mai atractive. Ne dorim ca prin parteneriatul cu ANIS să identificăm acei antreprenori și acele companii care să poată utiliza acest capital disponibil la parametri optimi, contribuind, astfel, la dezvoltarea generală a mediului de afaceri din România.”

Sectorul IT local a cunoscut o creștere spectaculoasă în ultimul deceniu și, în acest interval, companii pornite din România au devenit povești de succes la nivel global. Bursa de Valori București consideră că potențialul de dezvoltare este mult mai ridicat, iar piața locală de capital poate fi o rampă de lansare pentru mulți alți antreprenori, prin oportunitățile de atragere de capital, dar și prin creșterea vizibilității companiilor lor.

În cadrul parteneriatului agreat, Bursa de Valori București și ANIS îți propun organizarea unor evenimente și prezentări pentru membrii ANIS despre piața de capital și posibilitățile de dezvoltare prin utilizarea instrumentelor specifice disponibile prin platformele Bursei de Valori București. În egală măsură, ANIS se va implica în promovarea proiectului Made in Romania al Bursei de Valori București, proiect care are drept obiectiv conectarea antreprenorilor și a finanțatorilor din România pe o singură platformă, dar și identificarea celor mai promițătoare companii locale.

Parteneriatul dintre BVB și ANIS reprezintă încă o etapă importantă pentru dezvoltarea pieței de capital din România, dar și a mediului antreprenorial prin eficientizarea accesului companiilor la multiple surse de finanțare și facilitarea accesului acestora la listarea la bursă.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Economic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava