Guvernul României acordă 10 burse complete tinerilor din Afganistan, continuând astfel programul de acordare a burselor de studiu în vederea formării de specialişti în domenii de interes pentru această țară. Bursele vor fi acordate anual, pe durata a cinci ani universitari, pentru studii universitare de licenţă, master şi doctorat şi pentru învăţământul postuniversitar din domeniul medical, începând cu anul universitar 2016-2017. Studenţii afgani vor beneficia de învăţământ universitar gratuit, bursă lunară, cazare gratuită în căminele studenţeşti, asistenţă medicală gratuită, transport intern în regimul studenților români și transport internațional gratuit la începerea și finalizarea studiilor.

Prin acest demers, România îşi propune să consolideze relaţiile dintre cele două state și îşi reconfirmă angajamentul, ca stat membru al Uniunii Europene şi al NATO, de a contribui la încheierea păcii în regiune şi la reconstrucţia statului afgan.

Informații suplimentare:

În contextul eforturilor de sprijinire a construcţiei instituţiilor afgane, România a iniţiat o serie de demersuri privind formarea profesională a experţilor afgani în domenii de importanţă majoră pentru funcţionarea şi stabilitatea statului afgan.

Începând cu anul universitar 2005-2006, pe o perioadă de cinci ani, România a acordat cinci burse anuale complete, iar în anul universitar 2015-2016, zece studenţi afgani au beneficiat de burse din partea statului român.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Educaţie
SAV-COM Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava