Concert pascal
MOPAN Suceava

Bursa de Valori București (BVB) alături de parteneri a lansat pe 14 septembrie o platformă online, cu denumirea “Fluent în finanțe: Platforma Universală pentru Investitori”. Aceasta este disponibilă la adresa www.fluentinfinante.ro.

“Fluent în finanțe: Platforma Universală pentru Investitori” este un concept creativ realizat împreună cu Grupul Financiar Banca Transilvania, BCR Pensii, Depozitarul Central, Intercapital Invest, OTP Asset Management și Tradeville. Scopul platformei este de a aduna într-un singur loc informații și materiale educaționale despre investiții și piețe de capital. Prin lansarea www.fluentinfinante.ro, Bursa de Valori București, împreună cu partenerii săi, este mai aproape de românii care își propun să prospere financiar.

„Îmbunătățirea educației financiare din România rămâne unul dintre obiectivele principale al Bursei de Valori București. În toate acțiunile noastre dedicate investitorilor individuali, promovăm investițiile responsabile și piața de capital din România. Astăzi suntem mândri că, odată cu lansarea Platformei Universale pentru Investitori, am reușit să creăm un spațiu unic, unde se află toate informațiile referitoare la investiții în piața de capital. Noi am facilitat pentru ei accesul la case de brokeraj, fonduri mutuale și fonduri de pensii din întreaga țară, toate cu un singur scop – pentru a face piața românească de capital mai accesibilă”, a spus Lucian Anghel, Președinte Bursa de Valori București

La momentul lansării, platforma “Fluent în finanțe” este cea mai mare și cuprinzătoare platformă educațională din România. Este, de asemenea, prima platformă care se concentrează în întregime asupra piețelor de capital. Platforma este alcătuită din mai multe segmente, cum ar fi: clipuri video educaționale, cursuri online, glosar de termeni, teste de cultură financiară, harta interactivă a României cu toate casele de brokeraj autorizate la Bursa de Valori București, cluburi de investitori din țară și altele.

„Astăzi lansăm cea mai impresionantă platformă de educație financiară online din România. Împreună cu partenerii noștri am reușit să creăm un conținut unic – peste 100 de minute de video, peste 35.000 de cuvinte în secțiunea online de cursuri, mai mult de 150 de termeni financiari în glosar și peste 160 de întrebări în testul de cultură financiară.  Peste 50 de oameni s-au adunat pentru a contribui la dezvoltarea acestui concept creativ unic. Dar nu ne vom opri aici – “Fluent în finanțe: Platforma universală pentru Investitori” va rămâne unul dintre proiectele cheie ale Bursei de Valori București și noi, împreună cu toți cei care ne sunt alături, vom continua să o extindem și să o dezvoltăm în permanență, pentru a deveni un punct de referință pentru toți investitorii individuali din România”, a spus Ludwik Sobolewski, Director General la Bursa de Valori București

„Creșterea nivelului de educație financiară este foarte important în condițiile complexității mediului financiar actual, atât din perspectiva companiilor, cât și din cea a investitorilor. Proiectele de educație financiară sunt o necesitate, iar noi ca și instituție financiară locală ne implicăm în susținerea acestora. Ne bucurăm că ne-am alăturat Bursei de Valori București în proiectul ”Fluent în finanțe – o platformă educațională pentru investitori” cu accent pe piața de capital.” a spus Radu Hanga, Director Strategie-Coordonare Grup Banca Transilvania

“Conceptul de educație financiară este redus în educația formală a generației tinere, iar acest fapt conduce la dificultăți în a da un răspuns la întrebarea „Cum economisim pentru viitor?”. Dinamismul ce caracterizează generația tânără solicită un context de calitate, inclusiv pentru educația financiară. Un context în care aceștia să preia rapid cunoștințe despre ceea ce poate înseamnă un venit și o cheltuială în bugetul personal. Platforma ”Fluent în finanțe” este un proiect și o inițiativă ce prezintă toate ingredientele pentru succes și pentru atingerea scopului de a fi înconjurați de oameni bine informați financiar. Este important să știm cum să ne gestionăm bugetul, iar acest lucru înseamnă educație financiară, nu doar inspirație.” spune Melania Mirea, Director Executiv la BCR Pensii.

“Educația financiară este o direcție extrem de importantă pentru dezvoltarea sustenabilă și organică a pieței în care activăm cu toții. Astfel de inițiative, de educare a publicului, sunt extreme de importante și necesare și consider că numai urmându-le putem sa ne dezvoltăm. Sunt convinsă că acest proiect va avea rezultate extrem de importante la nivelul culturii financiare a românilor și am încredere că, în scurt timp, vom avea o bază importantă de noi deținători de instrumente financiare, un element important pentru dezvoltarea oricărei piețe” a declarat Silvia Buicănescu, Director General Depozitarul Central.

„Intercapital Invest a considerat întotdeauna educația financiară ca fiind una din prioritățile sale principale. Am lansat numeroase inițiative în această direcție, incluzând seminarii pentru investitori, cărți, ghiduri de investiții online, simulări de tranzacționare și altele. Astăzi suntem încântați să participăm la programul ”Fluent in finanțe” al Bursei de Valori București. Investitorii educați sunt investitori de succes!” a spus Răzvan Pașol, Director General la Intercapital Invest.

Daca ai planuri pe 1 an, seamăna orez, daca ai planuri pe 10 ani, plantează copaci, daca ai planuri pe toata durata vieții, educă oameni spune un proverb chinezesc. Acesta vorbește foarte bine despre cât de mult credem și ne implicăm în proiecte de educație financiară atât cu BVB, cât și cu alți parteneri. Credem că această platformă va deveni un canal important de creștere a educației financiare. Implicarea continuă a inițiatorilor și fluxul permanent de informații va influența direct procesul de îmbunătățire a cunoștințelor financiare a publicului larg și implicit va atrage noi investitori” a declarat Dan Popovici, Director General la OTP Asset Management

„Ne bucurăm să fim parteneri în acest program educațional. Îl susținem și credem, cu tărie, că are potențialul de a fi o resursă prețioasă pentru cei care au nevoie de mai multe informații pentru a lua în calcul investiția la bursă în scopul de a obține randamente mai mari la economii. Obiectivul Tradeville este acela de a investi în educația financiară și de a facilita clienților și potențialilor investitori accesul la toate informațiile de care aceștia au nevoie pentru a lua o decizie înțeleaptă. Înțelegerea tuturor riscurilor și beneficiilor, cunoașterea instrumentelor financiare și a regulilor pieței sunt esențiale pentru orice investitor sau potențial investitor. Salut inițiativa Bursei de Valori București și îmi doresc ca acest proiect să fie unul de mare succes” a spus Cosmin Marinescu, Director General Adjunct la Tradeville

În plus, Bursa de Valori București a lansat și aplicația de mobil FinLit Quiz, disponibilă în română în Google Play și App Store. Aplicația a fost dezvoltată împreună cu Visa România, parte a programului de educația financiară Banii IQ.

“Obiectivul nostru este de a sprijini educaţia financiară într-o lume tot mai digitală, de aceea am implementat mai multe programe educaţionale începând cu 2012 cu scopul de a ridica nivelul de alfabetizare financiară din România. Susţinem platforma de educaţie dezvoltată de Bursa de Valori din Bucureşti cu expertiza dobândită prin propriile programe de educaţie financiară derulate de Visa, BaniIQ şi Banii pe Net, care au instruit aproape 1 milion de beneficiari de-a lungul anilor”, a declarat Cătălin Creţu, director general pentru România, Croaţia, Malta şi Slovenia al Visa Europe.

FinLit Quiz oferă posibilitatea de a testa nivelul de cultură financiară în cinci domenii: economie, finanțe, piețe de capital, instrumente financiare și diverse.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Economic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava