MOPAN Suceava
  • BVB extinde la 12 numărul companiilor din BET ȘI BET-TR
  • CONPET și MedLife sunt noile companii fac parte din indicii principali

Bursa de Valori București (BVB) schimbă componența indicilor principali, pentru prima dată de la lansarea acestora. Comisia Indicilor a decis pe 3 martie, în cadrul întâlnirii trimestriale, să extindă numărul companiilor care fac parte din indicii BET și BET-TR, de la 10 la 12 companii.

„Este pentru prima dată când numărul constituenților indicilor BET și BET-TR depășește 10 companii. Această modificare este rezultatul eforturilor de modernizare întreprinse de BVB cu privire la indicii reprezentativi ai pieței locale, adoptate la sfârșitul anului trecut, însoțite de îndeplinirea de către companiile eligibile a standardelor calitative și cantitative impuse de BVB,” a spus Ludwik Sobolewski, CEO al Bursei de Valori București.

”Terenul pentru creșterea numărului de companii incluse în indici a fost pregătit încă de anul trecut, când a fost introdus un nou BET cu componență variabilă, alături de o listă revizuită a companiilor eligibile și în plus, a avut loc cel mai mare IPO a unei companii private,” a spus Lucian Anghel, Președintele Bursei de Valori București.

Cele două noi companii din indicii principali, BET și BET-TR, sunt CONPET (simbol bursier COTE)  și MedLife (simbol bursier M). CONPET are ca principală activitate transportul prin conducte și pe calea ferată a țițeiului intern și din import, gazolinei, condensatului și etanului lichid către rafinăriile din România, în timp ce Medlife este cel mai mare operator privat de servicii de sănătate din România.

„Suntem mulțumiți să vedem CONPET, o companie cu un management de înaltă calitate, guvernanță corporativă solidă și deschidere demonstrată față de investitori. Aceasta arată că emitenții care au performanțe de tranzacționare bune ies în evidență pe piața de capital,” a comentat Lucian Anghel.

„Prezența MedLife în indicii principali a fost posibilă datorită trecerii cu brio a testului în fața investitorilor în cadrul IPO-ului recent. Includerea în BET marchează prezența unui nou sector în indicele principal”, a adăugat Ludwik Sobolewski.

Ponderile simbolurilor din componența indicilor vor fi determinate pe baza numărului de acțiuni și a prețurilor de închidere înregistrate la finalul ședinței de tranzacționare din data de 10 martie 2017. Noile structuri ale indicilor BVB vor fi anunțate la finalul zilei de 10 martie 2017 și vor intra în vigoare începând cu ședința de tranzacționare din data de 20 martie 2017.
Membrii Comisiei Indicilor sunt: Lucian-Claudiu Anghel –  Președinte, Ludwik Sobolewski – membru,  Bogdan Câmpianu – membru, Mihai Lazăr – membru, Dorin Alexandru Badea – membru.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Economic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava