MOPAN Suceava

Bursa de Valori București (BVB) lansează „Made in Romania” – liga celor 15 companii pentru creșterea economiei românești. „Made in Romania” este un proiect unic, organizat pentru prima dată în istoria pieței de capital românești, pentru a identifica și susține viitoarele motoare ale economiei locale sau din regiune. Proiectul este realizat împreună cu Grupul Financiar Banca Transilvania, Google, Mazars și NN. Susținătorii oficiali ai proiectului sunt Entrepreneurship Academy, Inoveo, fundația Romanian Business Leaders și portalul start-up.ro.

„Made in Romania: Liga BVB” reprezintă un program special de îndrumare ce va avea loc în perioada aprilie – noiembrie 2017. Bursa de Valori București și partenerii săi vor ghida 15 companii, oferindu-le training-uri, workshop-uri, oportunități de dezvoltare a afacerilor, pentru a impulsiona creșterea organică a companiilor. Training-urile oferite vor cuprinde mai multe arii de interes pentru orice companie în creștere, printre care: branding, marketing și tehnici de vânzare, dezvoltarea de produse, consultanță în management, alternative de finanțare, raportare financiară, relația cu investitorii, procesul de listare la bursă și alte subiecte asemănătoare.

„Made in Romania, ca reprezentare excepțională a antreprenoriatului românesc, și Bursa de Valori București sunt două entități care se potrivesc. În același timp, Made in Romania este un concept original care, împreună cu povestea de creștere a pieței bursiere românești, cu platforma AeRO, vasta campanie de educație financiară și progresele ample în vederea modernizării ecosistemului de investiții, marchează noua față a României”, a declarat Ludwik Sobolewski, Directorul General al Bursei de Valori București.

Programul „Made in Romania” include mai multe etape: nominalizarea companiilor, selecția unei liste scurte de 50 de entități și desemnarea finală a celor 15 companii care vor intra în Liga BVB. În perioada 6 – 19 februarie, un Comitet de Nominalizare format din experți locali implicați în mod activ în comunitatea antreprenorială și de afaceri din România va propune majoritatea companiilor nominalizate. În același timp, Bursa de Valori București invită toți antreprenorii și reprezentanții companiilor din România să-și prezinte propriile nominalizări prin intermediul unui formular disponibil pe site-ul proiectului: www.bvbleague.ro.

În a doua etapă, respectiv în perioada 20 – 21 februarie, BVB împreună cu membrii Comitetului de Nominalizare vor selecta o listă scurtă de 50 de companii care vor trece în ultima etapă. Cele 15 companii ajunse în finală vor fi anunțate oficial pe 23 martie 2017 în cadrul primei ediții a Bucharest Entrepreneurship Forum, organizat de Bursa de Valori București. Un număr de 14 companii vor fi selectate de un Juriu special format din 10 experți de top ai pieței, printre care investitori instituționali, business angels și antreprenori, precum și profesioniști din mediul de afaceri. Juriul se va întruni într-o sesiune specială în data de 9 martie la București pentru desemnarea finaliștilor. Cea de-a 15-a companie va fi votată de public în perioada 23 februarie – 11 martie.

„Prin lansarea Made in Romania dorim să aducem în centrul atenției viitoarele stele ale economiei românești, și, totodată, dorim să le ajutăm să crească și să le oferim oportunități unice de dezvoltare. Acesta este un prim astfel de proiect lansat vreodată în România, care susține necesitatea de a oferi training-uri de calitate si îndrumare companiilor și suntem mândri că l-am putut pregăti împreună cu partenerii noștri – Grupul Financiar Banca Transilvania, Google, Mazars și NN Group. Încrederea pe care aceste instituții-cheie ne-au acordat-o, precum și onorații membri ai Juriului și ai Comitetului de Nominalizare sugerează că a existat o mare nevoie ca o astfel de inițiativă să apară în România”, a declarat Lucian Anghel, Președintele Consiliului de Administrație al Bursei de Valori București.

Membrii Juriului care au dreptul de a decide cu privire la companiile finaliste sunt:

  • Lucian Anghel, Președinte, Bursa de Valori București
  • Răzvan Butucaru, Partner, Audit&Financial Advisory, Mazars
  • Radu Hanga, Director Executiv Strategie – Coordonare Grup, Grupul Financiar Banca Transilvania
  • Candace Johnson, Președinte, European Business Angels Network
  • Felix Pătrășcanu, Director General, FAN Courier
  • Florin Pogonaru, Președinte, Asociația Oamenilor de Afaceri din România
  • Rareș Rusu, Manager Marketing, Google
  • Ludwik Sobolewski, Director General, Bursa de Valori București
  • Raluca Țintoiu, Director General, NN Pensii
  • Dochița Zenoveiv, Brand Innovator, Inoveo

Comitetul de Nominalizare, al cărui rol este de a prezenta majoritatea nominalizărilor, este format din următoarele persoane:

  • Vlad Andriescu, Redactor șef, Start-up.ro
  • Piotr Bialowas, Vicepreședinte, INC SA
  • Laviniu Beze, Președinte, Asociația Investitorilor pe Piața de Capital
  • Vlad Craioveanu, Director General, Impact Hub
  • Octavian Molnar, Director General, IFB Finwest
  • Sergiu Neguț, Business Angel
  • Răzvan Pașol, Director General, Intercapital Invest
  • Andreia Radu, Principal Banker, International Finance Corporation (IFC)
  • Dan Rusu, Analist Senior, Banca Transilvania
  • Adrian Tănase, Director de Investiții, NN Pensii
  • Virgil Zahan, Director General, Goldring

Grupul Financiar BT a ales să încurajeze inițiativa BVB implicându-se în proiectul Made in Romania. Suntem încrezători că acest proiect respectă principiile noastre de susținere a companiilor inovatoare din Romania. Susținerea antreprenorilor români, în contextul economic actual, reprezintă cheia pentru siguranța și stabilitatea economiei viitorului”, a declarat Radu Hanga, Director Executiv Strategie – Coordonare Grup, Grupul Financiar Banca Transilvania și membru al Juriului.

„Sectorul IMM reprezintă unul dintre pilonii fundamentali ai economiei europene. Mazars se bazează pe cultura antreprenorială. Deci, înțelegem dificultățile cu care se confruntă întreprinderile mici și mijlocii și suntem dornici să dezvoltăm instrumente și mecanisme pentru ei, care îi vor ajuta în atingerea scopurilor lor. Parteneriatul nostru a investit în studii la nivel mondial, care oferă analize, know-how și îndrumare pentru IMM-uri, oriunde operează. Suntem mândri să contribuim la proiectul Made in Romania, pentru a împărtăși cunoștințele noastre antreprenorilor locali și să oferim sprijin și îndrumare viitorilor jucători din piața românească”, a declarat Dino Ebneter, Country Managing Partner la Mazars, unul dintre partenerii acestui proiect.

„NN este un susținător al inițiativelor care dovedesc potențialul de a crea oportunități economice pentru tineri și pentru societate în general. Proiectul Made in Romania este o astfel de inițiativă. Sunt încrezătoare că dezvoltarea antreprenoriatului local aduce avantajul unei creșteri economice mai agile, bazată pe un nivel de productivitate mai mare al forței de muncă”, a declarat Raluca Tintoiu, CEO la NN Pensii și membru al Juriului.

Participarea la acest proiect este gratuită și voluntară. Companiile care au fost desemnate de către terți vor fi informate cu privire la desemnarea lor și li se va cere să își dea acordul pentru a fi luate în considerare în cadrul proiectului. Mai multe informații despre proiect, desfășurare, precum și formularul de nominalizare sunt disponibile pe website-ul dedicat: www.bvbleague.ro.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Economic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava