Concert pascal
MOPAN Suceava

Conducerea Ministerului Comunicațiilor i-a răspuns deputatului PNL de Suceava, Angelica Fădor, la întrebarea pe care aceasta a adresat-o cu privire la refuzul Companiei Naționale Poșta Română de a scoate la vânzare sediile de oficii poștale pe care nu se folosește și care se află în stare avansată de degradare. Răspunsul a fost formulat de directorul CN Poșta Română, Mircea Tudosie, care i-a transmis deputatului că instituția pe care o conduce ia în calcul vânzarea acestor spații.
De precizat că deputatul Angelica Fădor i-a spus ministrului comunicațiilor că multe sedii ale Poştei Române de pe întreg teritoriul României necesită lucrări urgente  de reabilitare sau consolidare, unele dintre aceste fiind chiar încadrate în clasa I de risc seismic. „În tot acest timp, reprezentanții Poştei Române nu demarează efectuarea lucrărilor de reabilitare şi cu toate acestea, se şi opun vânzării imobilelor către alți potențiali proprietari care le-ar putea consolida şi întreține. Vreau să supun atenției dumneavoastră un caz concret cu care se confruntă primăria comunei Fundu Moldovei, din județul Suceava. În luna ianuarie a anului 2017, primăria comunei Fundu Moldovei a transmis o solicitare Companiei Naționale Poșta Română S.A., prin care își manifesta interesul de a achiziționa sediul Oficiului Poștal, din comuna Fundu Moldovei, pentru a-l utiliza în scopul desfășurării activităților administrative, având în vedere că acesta este amplasat în centrul comunei și în apropierea sediului primăriei, dar și a altor instituții reprezentative ale comunei. În prezent, respectivul imobil deservește Poșta Română, având un singur salariat care prestează activitatea într-o cameră, restul încăperilor neavând nicio utilizare”, a spus deputatul PNL de Suceava. Angelica Fădor a subliniat faptul că această clădire din Fundu Moldovei se află într-o avansată stare de degradare și este supusă zi de zi unei degradări continue deoarece imobilul nu a fost renovat de foarte multă vreme, fiind atacat de igrasie, iar prin plafonul unor încăperi pătrunde apa.
În răspuns transmis, directorul CN Poșta Română, Mircea Tudosie, i-a transmis deputatului sucevean că această instituție deține în proprietate în județul Suceava un număr de 73 de imobile – clădiri din care 12% sunt în stare avansată de degradare, imobilul din comuna Fundu Moldovei fiind într-o stare satisfăcătoare.
Mircea Tudosie a adăugat că după o analiză asupra stării tehnice a imobilelor și a gradului de îndeplinire a cerințelor operaționale, oficiile județene de poștă au propus spre valorificare prin vânzare imobilele care nu mai sunt exploatate, procedura de vânzare a imobilelor fiind în curs de aprobare de către Consiliul de Administrație al CN Poșta Română SA. „Din punct de vedere financiar, lucrările de reparații curente/capitale precum și cele anterioare vânzării (evaluare, intabulare etc.) reprezintă un efort financiar pentru CN Poșta Română”, a precizat Mircea Tudosie. El i-a transmis deputatului PNL Angelica Fădor că Poșta Română nu se opune vânzării imobilelor și „vom analiza solicitarea de cumpărare a imobilului din comuna Fundu Moldovei imediat ce vom stabili cadrul legal de vânzare a imobilelor”.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Politic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava