Concert pascal
MOPAN Suceava

Miercuri, 11 septembrie 2013, a avut loc conferinţa de presă organizată de către Cabinetul de avocat Coltuc, care a avut misiunea de a dezbate prezenţa clauzelor abuzive din contractele bancare.

În cadrul conferinţei, speakerii, Av. Marius Vicentiu Coltuc, fondator al Cab. Av. Coltuc şi Av. Laura Scutaru, colaborator al Cab. Av. Coltuc, au oferit informaţiile necesare pentru clienţii băncilor care percep comisioane în mod abuziv:

1.Este nevoie de o asociaţie privată de protecţie consumatori în România?

2.Poziţia avută de BNR în problema clauzelor abuzive?

3.Putem folosi legislaţia europeană privind insolvenţa personală în România?

 

1. Cabinet de avocat Coltuc doreşte înfiinţarea unei asociaţii de consumatori (ONG) formată din 3000 de membri care să acţioneze în numele tuturor celor înşelaţi de bănci. La obţinerea unei hotărâri favorabile pe NCPC vom putea modifica noi contractele bancare ilegale. Această initiativa a venit din pasivitatea autorităţilor de protecţie a consumatorilor şi din lobby foarte pronunţat al băncilor în rândul clasei politice. Vă puteţi înscrie pe site-ul http://clauze-abuzive-banci.com/. Suntem 237 până acum. De la momentul OUG 50 şi până astăzi, instanţele din toate judeţele ţării, în frunte cu Înalta Curte, au constatat că în contractele de credit ale românilor au fost inserate, cu binecuvantarea BNR, clauze abuzive! Acestea au fost eliminate din contracte, sumele percepute în baza acestor clauze fiind returnate clienţilor, aceştia urmând să plătească pentru perioada ramasă din contract rate cu până la 30% mai mici (ex: comision de risc

marca Volksbank în valoare de 0.26% din sold / lună). O nouă modificare legislativă, nu gândită de cei care ar trebui să se preocupe de binele oamenilor din această ţară, ci impusă de Uniunea Europeană, permite unei asociaţii de consumatori (ONG) să ceară în instanţă ANULAREA ŞI ELIMINAREA CLAUZELOR ABUZIVE DIN TOATE CONTRACTELE DE CREDIT, cu condiţia ca acea asociaţie să aibă 3000 membri.

2. Banca Naţională a României a transmis Ministerului Justiţiei (MJ) un rezumat al studiului de impact privind procesele colective, arătând că acestea ar putea avea un impact semnificativ asupra rezultatelor financiare ale băncilor, dar nu ar fi în măsură să afecteze stabilitatea financiară a sistemului. Deci se recunoaşte existenţa acestor clauze abuzive şi că ne putem adresa instanţelor pentru anularea acestora.

3. Au şi românii dreptul de a cere falimentul personal în altă ţară? Încă nu avem cunoştinţă de români care să fi mers în Anglia sau altă ţară europeană doar pentru a intra în faliment personal. Însă, am găsit români care au intrat în procedura falimentului în Anglia şi Ţara Galilor – rezultatul căutării după cele mai comune nume de familie din România a întors zeci de rezultate. Registrul individual al insolvenţei, care permite efectuarea acestor căutări online, ţine evidenţa persoanelor care se află în procedura insolvenţei (în orice formă ar fi ea: faliment personal, aranjament voluntar individual sau sub protecţia unui ordin de uşurare a poverii datoriei) sau care au ieşit dintr-o astfel de procedură în ultimele trei luni.

Articolul complet il gasiti aici: http://www.coltuc.ro/blog/au-si-romanii-dreptul-de-a-cere-falimentul-personal-in-alta-taraau-si-romanii-dreptul-de-a-cere-falimentul-personal-in-alta-tara/.

La evenimentul ţinut în incinta Bucharest Unirii Square Hotel/ Bucharest City Hotel, sala Van Gogh, au participat reprezentanţi ai mass-media, printre care 3 televiziuni.

Despre Cab. Av. Coltuc

Fondat în anul 2005, după o îndelungată experienţă în domeniu, Cabinet Avocat Coltuc a reuşit să se integreze pe deplin în piaţa juridică din România, oferind clienţilor săi servicii profesionale, prompte şi eficiente. Departamente: recuperări creanţe, litigii, consultanţă, registrul comerţului, marketing şi relaţii cu clienţii.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Juridic

Av. Coltuc Marius
Fondator Casa de avocatură Coltuc - www.coltuc.ro
Tel. 0745150894
Partener www.licitatiijuridice.ro

SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava