Concert pascal
MOPAN Suceava

Ministrul antreprenoriatului și turismului, Daniel Constantin Cadariu, îi invită pe producători, meșteri populari și pe cei care fac obiecte de artizanat din județul Suceava să participe la acțiunile de promovare pe care Ministerul Antreprenoriatului le va avea în perioada următoare. Cadariu a făcut invitația la deschiderea Tîrgului de Toamnă ”Produs în Bucovina” din parcarea Iulius Mall Suceava. ”Vreau să îl felicit pe domnul președinte Flutur pentru că iată s-a ajuns la a 12-a ediție a acestui târg. Discutăm de o activitate de promovare a produselor românești. Un lucru extrem de important. Lucru pe care l-am înțeles și atunci când am ajuns în decembrie la minister, motiv pentru care deși de doi ani activitatea de promovare externă a produselor românești era oprită, am reluat această activitate și nu numai. Și ceea ce înseamnă activitatea de promovare a turismului. Pe de altă parte îi invit pe producători, pe meșterii populari, pe cei care fac și produc obiecte de artizanat să participe la acțiuni de promovare pe care ministerul le va avea în perioada următoare. Între 3 și 6 noiembrie, la Iași va avea loc târgul prin care vom promova meșteșugarii și pe cei care produc obiecte de artizanat. Participarea va fi gratuită. Vor fi și granturi acordate de 2.500 de lei pentru fiecare din acești expozanți pentru a le ușura prezența la acest târg. Prilej cu care pot să își promoveze produsele. Pe de altă parte între 7 și 9 decembrie vom prganiza la Romexpo un târg al IMM_urilor acolo unde toți producătorii se pot prezenta. De asemenea, gratuit vor fi granturi de 1.500 de lei”, a spus Cadariu.

O altă veste bună, a menționat ministrul,  este faptul că în ședința de Guverm de miercuri s-a adoptat un memorandum prin care ministerul va putea pune în aplicare o altă modalitate de promovare externă și mă refer aici la posibiitatea producătorilor și a IMM-urilor de a fi prezenți la acele târguri internaționale, altele decât cele din lista aprobată de Consiliul de Export. Vor fi granturi mari, de 25.000 de lei pentru cei care vor vrea să își aleagă un alt târg internațional sau expoziție. Vor fi granturi de 10.000 de lei pentru cei care vor vrea să-și creeze o misiune economică privată, având țintă anumite piețe de desfacere și granturi de 5.000 de lei pentru cei care vor să apeleze la promovarea la târgurile virtuale pentru acele târguri care percep o anumită taxă.

”Sunt două exemple de acțiuni comune ale autorităților locale și centrale în ideea de a sprijin producătorii și mediul de afaceri românesc, cu atât mai mult cu cât știm cu toții suntem într-o situțaie delicată. După doi ani de pandemie, după prețuri majorate, după prezența acestui război, nu numai atât. Avem în vedere și alte scheme de ajutor pentru a sprijini mediul de afaceri în România și implicit producătorii de pe tot cuprinsul țării”, a mai spus Daniel Cadariu.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava