MOPAN Suceava

Toate proprietățile din comuna Șcheia fie că sunt din domeniul privat fie că sunt din domeniul public vor fi înregistrate în următorii doi ani de zile în Sistemul integrat de cadastru și carte funciară în baza unui proiect derulat cu fonduri europene prin Programul Operațional Regional, proiect care se circumscrie Programului Național de Cadastru și Carte Funciară. Anunțul a fost făcut de primarul comunei Șcheia, Vasile Andriciuc, care astăzi a convocat o ședință de lucru la sediul Primăriei la care au participat viceprimarul Cristi Burac, administatorul public, Gheorghe Cotin, secretarul general al Primăriei, Crina Ungureanu și reprezentanții firmei Total Business Land din Alba Iulia care vor executa lucrările de cadastru, Dorina Delia Poloșan și Crinel Popa.

Andriciuc a ținut să precizeze că licitația privind desemnarea firmei care va excuta lucrările de cadastru la Șcheia a fost organizată de Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară căreia a ținut să-i mulțumească. El a subliniat că ANCPI a achiziționat servicii de cadastru pentru 297 de localități din România Șcheia ocupând locul 260. Foarte important, a spus Andriciuc, cetățenii nu vor plăti nici un leu pentru înregistrarea proprietăților. ”Doresc să mulțumesc Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară, Consiliului Local și Primăriei, firmei Total Business Land care a adjudecat licitația și care va face cadastru gratuit la Șcheia. Vă punem la dispoziție personal, documente, tot ce trebuie astfel încât după doi ani de zile când se va încheia această activitate fiecare cetățean să aibă extrasul de carte funciară asupra proprietății. Pentru noi se va face lumină în ceea ce privește toate proprietățile din domeniul public și privat al comunei”, a spus primarul.

El a anunțat că a dat o dispoziție prin care a fost constituit Grupul de lucru pentru furnizarea datelor și înștiințarea cetățenilor, coordonat de administratorul public, viceprimar și secretarul general. Până acum, a spus Andriciuc, li s-a transmis celor de la Total Business Land informații privind registrul agricol, registrul de rol nominal unic, nomenclatura stradală, listele cuprinzând date cu numele prenumele codul numeric personal sau după caz numărul de identificare fiscal, adresa de domiciliu pentru persoane fizice, respectiv denumirea, adresa sediului și codul de înregistrare fiscală în cazul persoanelor juridice. Primarul a spus că întabularea gratuită a cetățenilor se va face într-un mod unitar cetățeanul fiind chemat la sediul Primăriei doar o singură dată. ”Cetățeanul va fi chemat la Primărie la data și ora pe care o stabilim o singură dată pentru rezolvarea problemelor de cadastru. El trebuie trebuie să se prezinte la Primărie cu titlul de proprietate, procesul verbal de punere în posesie, hotărâri judecătorești dacă sunt certificat de moștenitor, act de partaj, act de intabulare sau alte documente pe care le are inclusiv acel de mână înțelegere între doi cetățeni”, a spus primarul. De menționat că suprafața totală a comunei Șcheia este de 5.830 de hectare.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava