MOPAN Suceava

În Corpul D al Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava, cu deschidere către terasa din Grădina Englezească, a fost inaugurată, luni după amiază, o cafenenea-librărie. Proiectul USV Book Cafe este dezvoltat în colaborare cu Alexandria Librării și se adresează în special studenților dar și sucevenilor dornici să se întâlnească într-un cadru plăcut pentru a citi și socializa, pentru a se informa cu privire la ultimele apariții editoriale, precum și pentru a organiza diverse evenimente culturale.

USV Book Cafe are în vedere îmbunătățirea vieții studențești în campusul universității și facilitarea lecturii, spațiul fiind dotat și cu o bibliotecă de unde studenții pot împrumuta cărți pentru perioada petrecută în cafenea. De asemenea, studenţii vor găsi produse ce se comercializează şi la restaurantul studențesc USV, la preţuri similare.

Orarul preliminar este 09:00-17:00, urmând a fi adaptat în funcție de fluxul și cerințele studenților și de evenimentele ce vor fi găzduite. Primul eveniment cultural care va marca deschiderea USV Book Cafe va avea loc joi, 10 octombrie, de la ora 20:00. Va fi o seară de folk susținută de Mihai Boicu și Andrei Cicioc. În această săptămînă, USV aniversează 50 de ani de învățământ superior sucevean. Manifestările au început ieri dimineață, cu reuniunea tuturor absolvenţilor promoţiilor 1963-2013.

Marți, 8 octombrie, vor avea loc festivităţi de decernare a titlurilor de Doctor Honoris Causa pentru prof. univ. dr. Ioan Ianoş şi prof. univ. dr. Ioan Talpoş, conferinţe şi întâlniri pe teme educaţionale. De la ora 18.00, Auditoriumul va găzdui spectacolul Teatrului „Podul” din Bucureşti.

Miercuri, 9 octombrie, vor fi acordate distincţii de Doctor Honoris Causa prof. univ. dr. Alexandru Mironov şi prof. univ. dr. Ion Agrigoroaiei. În aceeași zi sunt programate o serie de competiţii sportive, respectiv înot (elevi şi studenţi), fotbal, baschet, iar la ora 16.00 este programat Crosul USV 50, pe traseul USV – str. Alexandru cel Bun – strada Mitropoliei – bulevardul Ştefan cel Mare – USV. Spre seară va avea loc Festivalul studenţesc USV 50, în Auditorium „Joseph Schmidt”, urmat de un concert în care vor cânta trupele – Cuibul, Odyssey, Zdob și Zdub.

Joi, 10 octombrie, vor avea loc o serie de conferinţe, lansări de carte şi festivităţi de decernare a titlurilor de Honoris Causa. De această dată Francisco Gonzales Lodeiro – rectorul Universităţii din Granada şi prof. univ. dr. Gheorghe Câmpeanu sunt cei distinși de USV.

Vineri, 11 octombrie, de la ora 9.00, va avea loc o şedinţă festivă în Auditorium, iar de la ora 16.00 toţi rectorii universităţilor acreditate din România se vor reuni într-o sesiune plenară. De la ora 17.30, finalistul concursului „Norvegienii au talent”, pianistul şi compozitorul Bogdan Ota, va susţine un concert alături de orchestra Nordic Sonata. Sâmbătă, 12 octombrie, este programată încă o sesiune plenară a Consiliului naţional al rectorilor.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Educaţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava