Concert pascal
MOPAN Suceava

Cafeneaua din municipiul Suceava în care șoferii băuți sunt invitați să-și lase mașina în custodia unității și să meargă acasă cu un taxi a găzduit, sâmbătă o acțiune organizată de Poliția Suceava pentru prevenirea consumului de alcool la volan. Acțiunea a fost organizată pentru a marca Ziua mondială de comemorare a victimelor accidentelor de circulație. Sâmbătă, 18 noiembrie, la Apropo Cafe, a fost organizată o sesiune de dezbateri cu privire la consecintele consumului de bauturi alcoolice la volan. În cadrul acțiunii au fost prezentate materiale video si aspecte legislative, stimulându-se astfel colaborarea interinstitutionala si cu societatea civilă pentru realizarea obiectivului comun – creşterea gradului de siguranţă rutieră.


În cadrul activităţii au fost prezentate inclusiv imagini de la ultimele tragedii în care tineri şi-au pierdut viaţa în accidente generate de consumul de alcool.
De asemenea, pe bază de voluntariat au fost testaţi cu aparatul etilotest mai multi clienţi, fiind promovată ideea de a lăsa vehiculul in parcarea localului public si de a lua un taxi pentru transportul spre casa.
În timpul acțiunii, organizatorii au distribuit și materiale preventive cu sloganul „Fii treaz la volan”. „Au fost purtate discuţii cu personalul localului pentru respectarea legislatiei privind vânzarea de alcool catre minori dar şi cu clienţii in vederea responsabilizării şi conştientizării acestora.
Astfel de acţiuni comune, desfăşurate în parteneriat de poliţişti cu sprijinul şcolilor de şoferi şi al societăţii civile, în general, vor fi continuate şi în perioada următoare, prevenirea accidentelor rutiere şi salvarea de vieţi fiind un obiectiv priomordial al oricărei societăţi civilizate”, se arată într-un comunicat al Poliției Suceava.


La inițiativa RoadPeace (organizație caritabilă din Marea Britanie, ce acordă asistență victimelor accidentelor rutiere), prin Rezoluția privind ameliorarea siguranței rutiere, adoptată la 26 octombrie 2005, Organizația Națiunilor Unite a stabilit ca a treia duminică din luna noiembrie să fie desemnată Ziua mondială de comemorare a victimelor accidentelor de circulație, pentru a semnala faptul că acest fenomen a devenit îngrijorător.
Prin instituirea acestei zile se urmărește atragerea atenției asupra faptului că imprudența în trafic poate pune în pericol viața, sănătatea și banii. În această zi, guvernele, ONG-urile și alte instituții ale statului din țările lumii sunt chemate să promoveze atenția în trafic prin activități care au drept scop sensibilizarea tuturor participanților la trafic cu privire la respectarea normelor rutiere în circulația pe drumurile publice, conștientizarea impactului social și al costurilor pe care le presupun accidentele rutiere, a riscurilor la care sunt expuși conducătorii tineri și promovarea acțiunilor legate de factori cheie, inclusiv conducerea sub influența alcoolului, depășirea vitezei legale impuse pe un anumit sector de drum public, depășirea neregulamentară sau neacordarea priorității de trecere vehiculelor sau pietonilor care au acest drept, nerespectarea obligației de a purta centura de siguranță și căștile de protecție, precum și chestiuni legate de infrastructura rutieră.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava