Concert pascal
MOPAN Suceava

Prefectura Suceava a informat în această dimineaţă că în mai multe zone ale judeţului au fost semnalate probleme în urma căderilor masive de zăpadă. Potrivit uni comunicat de presă al Prefecturii, traficul feroviar pe calea ferată care face legătura cu Ardealul a fost blocat după ce un copac a căzut pe reţeaua electrică de alimentare. Traficul a fost oprit în noaptea de miercuri spre joi, cu puţin timp înainte de miezul nopţii. Potrivit Prefecturii, a fost blocat trenul InterRegio 10654 Vatra Dornei – București, cu circa 40 călători, în zona Valea Putnei și trenul 12837 în gara Câmpulung Moldovenesc. La faţa locului au intervenit lucrătorii CFR cu o drezină, traficul feroviar fiind reluat la ora 00:38.

Tot noaptea trecută, un copac căzut pe partea carosabilă pe DN 18, în zona localității Valea Stânii din comuna Cârlibaba a blocat traficul pe ambele sensuri, problema fiind semnalată printr-un apel la „112”. Astfel, au fost blocate 2 autoturisme în care se aflau trei persoane. Circulația a fost reluată la ora 01:40, după intervenția lucrătorilor SDN Câmpulung Moldovenesc. La fața locului s-a deplasat în sprijin și un echipaj de la Detașamentul de pompieri Vatra Dornei care a intervenit pentru degajarea unui cablu de fibră optică căzut pe carosabil. Un alt apel la 112 a fost făcut la ora 6:23, prin care s-a anunţat că mai mulţi copaci au căzut pe DN 18 în zona Puciosu din comuna Iacobeni. Imediat au fost alertate forțele și mijloacele SDN Câmpulung Moldovenesc și Detașamentului de pompieri Vatra Dornei, care, ulterior, au fost întoarse din drum, la fața locului intervenind și deblocând drumul cetățenii din zonă.

În comunicatul Prefecturii se mai precizează că E.On a informat că Informare în urma căderilor de zăpadă a fost afectată alimentarea cu energie electrică în 7 localități. Alimentarea cu energie electrică a fost întreruptă total în localitatea Bodnăreni, şi parţial în Crucea, Broșteni, Chiril, Cotârgaşi, Holda şi Lungeni.

Nu în ultimul rând, miercuri, aproape de miezul nopţii, au fost înregistrate două accidente rutiere. Astfel, în jurul orei 23:30, un TIR derapat în lateralul părții carosabile a DN 17, între localitățile Gura Humorului și Frasin. La fața locului s-au deplasat o autospecială din Gura Humorului și un utilaj al SDN Câmpulung Moldovenesc. Intervenţia acestora nu a fost însă necesară deoarece TIR-ul a ieșit fără ajutor pe partea carosabilă, deblocându-se astfel traficul.

Un accident mai grav s-a înregistrat pe DN 17, în zona localității Prisaca Dornei, în care au fost implicate patru autovehicule. În urma accidentului traficul a fost blocat pe un sens de mers. Drumul a fost deblocat după circa 45 minute.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava