MOPAN Suceava

Ziua de 28 noiembrie va deveni, în mod oficial „Ziua Bucovinei”. Aceasta după ce Camera Deputaților a aprobat astăzi proiectul de lege care propune recunoașterea zilei de 28 noiembrie ca Ziua Bucovinei, iniţiat de deputatul Ștefan Alexandru Băișanu și senatorii Tudor-Alexandru Chiuariu, Cătălin Boboc, Paul Ichim.

După şedinţă, deputatul PNL de Suceava, Sanda-Maria Ardeleanu, ne-a declarat că după intervenția primului inițiator al acestui proiect de lege au urmat, din partea grupurilor parlamentare, câteva luări de cuvânt despre care a spus că au fost atât emoționante, dar și foarte bine fundamentate din punct de vedere al informației.

Ardeleanu a precizat că deputaţii Ana Birchall (PSD), Aurel Vainer (din partea minorităţilor), Sorin-Avram Iacoban (PSD), şi Márton Árpád-Francisc (UDMR) au fost printre cei care au susținut adevărate pledoarii, în cunoștință de cauză, asupra importanței regiunii noastre. „În cadrul acestor intervenţii s-au amintit personalitățile marcante ale zonei, Benjamin Fondane, Norman Manea, Eusebiu Popovici, şi s-a vorbit despre buchetul de etnii care trăiesc pe aceste locuri în deplină înțelegere de sute de ani, despre iia bucovineană și portul tradițional, despre ospitalitatea locuitorilor, dar şi despre Cernăuți și marele poet Mihai Eminescu”, a ţinut să precizeze Sanda Maria Ardeleanu. De precizat că în intervenţia pe care a avut-o atât în calitate de deputat de Suceava, dar şi ca profesor universitar Doctor Honoris Causa al Universității din Cernăuți, Sanda-Maria Ardeleanu şi-a îndemnat colegii deputați să voteze pentru ca ziua de 28 noiembrie să beneficieze și de recunoașterea Parlamentului României ca „Ziua Bucovinei”. Sanda-Maria Ardeleanu a ţinut să le mulţumească tuturor colegilor din Camera Deputaţilor care au votat pentru ca ziua de 28 noiembrie să fie recunoscută ca „Ziua Bucovinei”
„28 noiembrie este sărbătorită an de an în Dulcea Bucovină, iar declararea ei oficială ca Ziua Bucovinei ar însemna recunoașterea națională a unui parcurs istoric, dar și a valorilor de cultură și civilizație conținute de această Europă în miniatură, cum ne place să numim Bucovina”, a spus deputatul PNL de Suceava, care a mai precizat că „pentru Bucovina a fost zi de sărbătoare în Camera Deputaţilor”. Ea a adăugat că aprobarea acestui proiect de lege a fost aşteptată „cu emoție” de toți bucovinenii, atât în partea de Sud cât și de Nord a Bucovinei, de la Suceava la Rădăuți și Cernăuți.

Camera Deputaţilor a votat ca Ziua Bucovinei să fie sărbătorită pe 28 noiembrie, 10.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
Politic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava