Concert pascal
MOPAN Suceava

Preoți din Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților au mers, astăzi, la Centrul Județean de Transfuzii, unde au donat sânge în debutul ediției 2021 a campaniei „Sânge pentru viață”. Campania este desfășurată de Arhiepiscopie, împreună cu Fundația Umanitară Nord 2001 și Spitalul Județean. Preoții au donat sînge după ce episcopul vicar Damaschin Dorneanul a oficiat slujba de sfințire a unității sanitare. Potrivit unui comunicat al Arhiepiscopiei, „Preasfinția Sa a evidențiat faptul că de-a lungul timpului Biserica s-a implicat în numeroase proiecte de acest fel și a vorbit despre importanța actului de întrajutorare, fără a aștepta o răsplată din partea oamenilor, a autorităților, pentru că răsplata vine de la Dumnezeu”. Au donat sânge și plasmă convalescentă COVID-19 reprezentanți ai sectoarelor și departamentelor Centrului Eparhial al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților, clerici și mireni, precum și părinți de  la Mănăstirea „Sfîntul Ioan cel Nou”. Exemplul lor va fi urmat de preoți și credincioși din întreg județul. La acțiunea caritabilă, din partea Fundației Nord 2001 au fost prezenți președinta Georgeta Iacov, Ramona Pricop și  Andrei Iacov, iar din partea Spitalului Județean managerul Alexandru Calancea și directorul medical Marius Grămadă.

Directoarea Centrului de Transfuzii Suceava, medicul Maria Pilat, a adus mulțumiri organizatorilor și a făcut apel pentru donarea de sânge. Doctorița Pilat a subliniat că, în comparație cu anul precedent, numărul donatorilor a scăzut cu peste 30%. Georgeta Iacov, de profesie medic, le-a mulțumit colaboratorilor și donatorilor. La rîndul său, managerul Calancea a arătat că sistemul medical se confruntă cu o adevărată criză, la nivel național, în ceea ce privește stocul de sînge. Prezenți la eveniment, managerul general și directorul de marketing de la „Iulius Mall” Suceava Eduard Elvis Marcu și, respectiv, Ciprian Gherghu, au anunțat că se alătură campaniei „Sînge pentru viață”. Ei au spus că vor promova campania în rîndul angajaților.

Toți cei care doresc să salveze vieți, prin donare de sânge sau de plasmă convalescentă Covid-19, sunt așteptați la Centrul de Transfuzie Sanguină Suceava, situat pe Bulevardul 1 Mai, nr. 11, programul de recoltare fiind de luni până vineri, în intervalul 8:00-13:30.

Mai multe detalii legate de condițiile minime pentru a fi donator de sânge, cât și despre beneficiile acestui act filantropic, se găsesc pe site-ul Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților, precum și pe www.sangepentruromania.ro.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava