MOPAN Suceava

Poliţia Suceava a organizat, sâmbătă, în comuna Şcheia, o campanie pentru combaterea delicvenţei juvenile. Într-un comunicat de presă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean se aminteşte faptul că printr-o dispoziţie a conducerii acestei instituţii, în comuna Şcheia este instituită zona specială de siguranţă publică fiind desfăşurate acţiuni zilnice cu efective sporite, scopul fiind asigurarea climatului de ordine şi siguranţă publică pentru locuitorii comunei, fiind vizate prevenirea tâlhăriilor stradale, a furturilor din auto, a furturilor din locuinţe, furturilor din genţi şi buzunare, prevenirea faptelor de violenţă stradală şi a altor acte de tulburare a ordinii şi liniştii publice.

O componentă aparte o constituie prevenirea delincvenţei juvenile, analiza situaţiei operative evidenţiind faptul că mulţi minori din acesată zonă sunt implicaţi în săvârşirea de fapte cu caracter penal. În consecinţă, poliţiştii de prevenire dar şi cei din cadrul Poliţiei Municipiului Suceava şi Postului de Poliţie Comunală Şcheia organizează periodic acţiuni pentru reducerea gradului de risc victimal şi infracţional a minorilor, stimuland frecventarea cursurilor şcolare şi responsabilizarea şi conştientizarea copiilor şi părinţilor cu privire la consecinţele adoptării unui comportament de tip delictual”, se arată în comunicatul Poliţiei Suceava.

Astfel, în cursul zilei de sâmbătă, Poliția municipiului Suceava a organizat o acţiune de prevenţie, pentru depistării persoanelor cu ședere nelegală, a celor voiajoare, ce nu-şi justifică legal prezenţa, a persoanelor urmărite în temeiul legii, precum și o acţiune pe linie de delincvență juvenilă și victimizare minori, pe raza comunei Șcheia.

La acțiunea organizată au participat poliţiştii Poliției municipiului Suceava – Biroul Ordine Publică – Compartimentul Proximitate și Compartimentul Siguranță Publică și Patrulare, Biroul Rutier, Secției de Poliție Rurală Moara și Poliția Comunală Șcheia, în echipe mixte formate din lucrători din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Suceava – Detașamentul Mobil, lucrători din cadrul D.G.A.S.P.C. Suceava și personal din cadrul Primăriei Comunei Șcheia.

La acțiunea organizată au participat un număr total de 28 de persoane, din care 16  polițişti, 6 lucrători jandarmi, şi câte doi lucrători ai Direcţiei pentru protecţia Copilului şi ai Primăriei Şcheia. În cadrul acţiunii au fost legitimate 94 de persoane, fiind avertizate 6 persoane, iar lucrătorii specialişti au consiliat 20 de persoane.  persoane consiliate =20

De asemenea, au fost identificate 7 persoane  străine de localitate şi care nu îşi justificau prezenţa.

În total au fost aplicate 13 sancțiuni contravenţionale în valoare de 2.110 lei. Tot în cadrul acţiunii, poliţiştii rutieri au reţinut un permis de conducere şi au ridicat un certificat de înmatriculare.

„De asemenea, au fost monitorizate cazurile de neglijență din partea  a două familii și a fost identificat un nou caz de neglijență în familie privind 2 minore în vârstă de 5 ani, respectiv 11 ani, urmând a fi demarate demersurile procedurale în vederea instituirii unei măsuri de protecție pentru cei doi copii”, se precizează în comunicatul Poliției Suceava.

Nu în ultimul rând, în  paralel, poliţiştii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii, în colaborare cu Brian Douglas, au oferit ghiozdane echipate cu penare şi rechizite copiilor cu posibilităţi financiare reduse şi au purtat discuţii cu părinţii minorilor în vedere responsabilizării acestora pentru a stimula copiii să urmeze şi să frecventeze cursurile şcolare.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava