Concert pascal
MOPAN Suceava

85 % din meseriile care vor exista în 2030 nu au fost încă inventate.

Şcolile pregătesc elevi pentru meserii care nu au fost create, pentru tehnologii care nu au fost înca inventate şi pentru probleme care nu au fost încă anticipate.

Copiii şi tinerii din ziua de astăzi au nevoie de o cât mai bună cunoaştere a propriilor aptitudini şi compeţente. Pe apele nesigure ale viitorului autocunoaşterea este  singura ancoră de siguranţa pentru integrarea cu success în viaţă şi în câmpul muncii.

Asociaţia Happy Minds derulează în fiecare an, pe tot parcursul lunii iunie, programul de evaluare vocaţională Educaţie pentru viaţă. În luna iunie a acestui an, asociaţia menţionată derulează campania „Eu ce fac mai departe?” – adresată elevilor claselor VII-VIII si XI-XII.

Printre ONG-urile selectate pentru campania de evaluări gratuite în rândul elevilor se numără şi Fundaţia Te Aud România.

„Prin campania „EU ce fac mai departe?” și parteneriatul cu Fundația Te Aud România, Asociația Happy Minds reușește să ajungă la tinerii din Gura Humorului pentru a-i susține în descoperirea vocației și optimizarea autocunoașterii. Prin evaluările vocaționale pe care le punem gratuit la dispoziția adolescenților din cadrul ONG-urilor partenere, prin intermediul platformei www.adolescenti.deprehub.ro, ne dorim să facilităm procesul de adaptare a competențelor acestora pentru viață și câmpul de muncă. Astfel, chiar dacă în următorii 10 ani vor exista meserii care se vor transforma în unele cu totul noi sau vor dispărea în întregime, cunoașterea abilităților (ceea ce știu să facă cel mai bine), intereselor (ceea ce le place să facă) și valorilor (ceea ce este important pentru ei) le va asigura o integrare mai ușoară în profesiile care să răspundă cât mai fidel profilului lor psihologic și vocațional”, afirmă Psiholog Yolanda Crețescu, președinte Asociației Happy Minds.

„Evaluarea şi testarea vocaţională sunt puncte importante de plecare în dezvoltarea oricărui copil şi tânăr în zilele noastre. Din punctul nostru de vedere, este un subiect destul de ignorat în ultima decadă şi poate ar fi timpul să îl repunem la loc de cinste. Un adult împăcat cu sine este un adult căruia îi place ceea ce face. Le mulţumim celor de la organizaţia Happy Minds pentru oportunitatea de a ne sprijini în testarea vocaţională a unui număr de aproximativ 50 de copii şi tineri din Gura Humorului. La nivel de organizaţie, dezvoltarea identităţii vocaţionale a fost, este şi va rămâne o prioritate pentru noi; ca dovadă – din 2015 şi până în prezent am derulat la nivelul judeţului Suceava campania Paşi spre Viitor – pentru a sprijini tinerii claselor a VII-a să îşi descopere aptitudinile vocaţionale. Copiii şi tinerii de astăzi ne vor făuri viitorul de mâine.” ne spune Gabriela Popescu, preşedinte Te Aud Romania.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Social
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava