Concert pascal
MOPAN Suceava

Câmpulung Film Fest, festivalul internațional de film de la Câmpulung Moldovenesc, județul Suceava, își aniversează cea de-a șasea ediție anul acesta în perioada 26-29 august.

De-a lungul ultimelor patru ediții, exceptând “ediția de acasă” de anul trecut, CFF a adus în fața spectatorilor un concept inedit, de “proiecții comparative”. Fiecare ediție a invitat două țări, una din cadrul Uniunii Europene, cealaltă din afara ei. Astfel, prima ediție din 2016 a pus față în față Danemarca și India. Ediția din 2017 a invitat Franța și SUA, iar cea din 2018 a invitat Ungaria și Israel. Ediția din 2019 a comparat filme din Spania și Maroc, urmată de o ediție cu filme românești în 2020, ediție desfășurată respectând normele impuse din perioada pandemei.

Ediția a 6-a se întoarce la formatul clasic aducând două țări aflate la 9.500 km distanță una de cealaltă, și anume Columbia și Austria. Astfel, de-a lungul celor patru seri de proiecții, vor sosi în răcorosul aer de vară câmpulungean filme și scurtmetraje atent selectate. Seara de joi va avea în prim-plan scurtmetraje recomandate de festivalurile de film partenere, și anume BOGOSHORTS Film Festival din Columbia și Der Neue Heimatfilm Festival din Austria. Seara de vineri va fi dedicate celor mai bune nouă animații din ultimii ani, iar în seara de sâmbătă vom viziona filmele românești aflate în competiția Buzduganul de Aur. Duminică ne vom întâlni cu toții pe vechea pârtie de ski, un loc cu o priveliște magnetizantă peste tot orașul, de unde vom viziona Tata Mută Munții (dramă, r. Daniel Sandu) și vom afla câștigătorul competiției Buzduganul de Aur.

Câmpulung Film Fest este un eveniment organizat de Asociația Hasmațuchi, în parteneriat cu Primăria Municipiului Câmpulung Moldovenesc. Partenerul oficial al celei de-a șasea ediții este AKTIS. La peste douăzeci de ani de la închiderea ultimului cinematograf din oraș, festivalul și-a făcut în ultimii cinci ani o misiune din reintegrarea în conștiința publică a mai multor spații urbane ieșite de pe harta comunității prin reconversia lor în spații de evenimente culturale: sala fostului Cinema Luceafărul, Sinagoga Veche și Templul Evreiesc, complexul BTT, vechea pârtie de ski a orașului, parcările cartierelor mari.

Sub umbrela CFF, în 2017 a avut loc în premieră pentru regiunea Moldovei un cineconcert, Alexandru Catău interpretând la orgă coloana sonoră a filmului “Generalul” (ficțiune, 1926, r. Buster Keaton). În ultimii doi ani a fost acordate BURSELE DE STUDII CFF, în valoare de 2500 de euro, unor studenți la arte, originari din Câmpulung Moldovenesc.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Cultural
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava