Concert pascal
MOPAN Suceava

Universitatea Ștefan cel Mare Suceava pune la dispoziția cadrelo rmedicale campusul universitar propriu. Universitatea Suceava a transmis că va continua să se implice în lupta pe care întreaga comunitatea locală și, mai ales, cadrele medicale de la Spitalul Județean de Urgență o duc împotriva COVID-19. În acest context, Universitatea Sucaeva a transmis că cel mai nou cămin reabilitat din campusul universitar, C2, a fost pus la dispoziția cadrelor medicale cărora nu le mai este permisă deplasarea la domiciliu pe perioada carantinei.

Căminul C2 dispune de 110 camere, cu 2 sau 3 paturi, dotate cu televizor și frigider și prevăzute cu grup sanitar comun și duș în cameră. Cazarea cadrelor medicale se face în regim single, dacă nu există alte solicitări în acest sens. Pentru a beneficia de cazare, cadrele medicale au nevoie de o trimitere de la SJU Suceava și de un rezultat negativ la testarea pentru COVID-19, rezultat obținut în ultimele 5 zile. „Menționăm faptul că, în ultimele 5 luni, în camerele căminului C2 au locuit studenții USV, iar curățenia generală, incluzând zugrăvirea, se face în fiecare an, pe perioada vacanței de vară, în luna august. Odată cu plecarea studenților în urma instituirii stării de urgență, în toate căminele USV s-a efectuat dezinfecția încăperilor”, se arată într-un comunicat al Universităţii.

Potrivit aceleiaşi surse, în urma unei adrese transmise de Prefectura Suceava, prin care se solicită suplimentarea spațiilor de cazare pentru personalul medical, Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava a pregătit deja și căminul C3, aflat în spatele Colegiului Național „Petru Rareș”, care are 88 camere cu 2 locuri și grup sanitar propriu, și căminul C5, situat pe str. Universității, care are 18 camere cu 2 paturi și grup sanitar propriu. Totodată, USV propune autorităților competente să utilizeze și toate căminele de elevi ale liceelor din municipiu, în cazul în care există un necesar mai mare de locuri decât cele deja oferite.

„Reamintim faptul că, de la decretarea stării de urgență, Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava s-a implicat activ în lupta împotriva noului coronavirus, punând la dispoziția SJU Suceava un aparat de testare PCR și contribuind la punerea acestuia în funcțiune. Ulterior, echipe din USV au lansat o linie telefonică de sprijin emoțional și consiliere psihologică și au dezvoltat aplicații software care să vină în ajutorul DSP Suceava. Conducerea USV va analiza în continuare evoluția situației din oraș și va încerca să identifice și să implementeze noi soluții la problemele care vor apărea, rămânând alături de întreaga comunitate locală în această perioadă dificilă”, se mai spune în comunicat.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava