Concert pascal
MOPAN Suceava

Candidatul ALDE pentru Primăria Rădăuţi, Constantin Boliacu, a anunţat că investiţiile în sănătate şi educaţie vor fi o prioritate pentru el după ce va câştiga funcţia de primar al acestui municipiu. În acest sens, Constantin Boliacu a spus că îşi propune atât reabilitatea tuturor secțiilor de la Spitalul Municipal Rădăuți, cât și crearea de noi spatii în unitățile școlare din oraș.  Constantin Boliacu a precizat că în ultimii ani, din funcția de director financiar contabil la Spitalul Județean „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, a contribuit la creșterea calității serviciilor medicale prin investițiile care s-au efectuat la aceasta instituție, acelaşi lucru dorind să-l facă şi la Spitalul Municipal Rădăuți, de aceasta data din postura de primar. „O prioritate o constituie modernizarea tuturor secțiilor, inclusive celor de la spitalul vechi, clădire de patrimoniu. Voi avea în vedere, după modelul Spitalului Județean Suceava, ca și spitalul Rădăuți să fie dotat cu aparatură modernă, de înaltă performanţă, în special cu un RMN, pentru ca bolnavii să nu se mai deplaseze la Suceava, câștigând astfel timp și scutind resurse materiale”, a explicat candidatul ALDE pentru funcţia de primar al municipiului Rădăuţi.

El a adăugat că are în vedere şi schimbarea managementului spitalului, considerând că acesta nu a fost unul performant, dovada fiind faptul că până Maternitatea a fost închisă de doua ori până în prezent, din cauza infecțiilor constatate la nou născuți. „La Maternitate nu s-a respectat proiectul de amenajare a acestei secții pe două etaje, iar reamenajarea s-a făcut doar pe un singur etaj, neavând asigurate circuitele pacienților, conform legii”, a spus Boliacu.

El a arătat că în calitate de primar se va preocupa că managementul spitalului va asigura condiții de muncă atractive şi facilități pentru personal medical astfel încât cadrele tinere, dar şi cele cu experienţă să vina să profeseze la Spitalul Rădăuți. „Mă voi preocupa, de asemenea, de îmbunătățirea activității de monitorizare, supraveghere medicală a școlarilor prin rețeaua de medicină școlară, în scop preventiv”, a mai adăugat Constantin Boliacu.

În acelaşi timp, candidatul PSD pentru Primăria Rădăuţi a spus că o altă prioritate, poate chiar cea mai importantă pentru viitorul acestui municipiu, vor fi investițiile în învățământ. El a precizat că în calitate de primar va promova în regim de urgenţă proiecte ce privesc suplimentarea spațiilor şcolare.

Astfel, Constantin Boliacu a declarat că are în vedere construirea unui corp de clădire nou la Şcoala Generala nr. 3, construirea unei săli de sport la Liceul “Andronic Motrescu”, darea în folosință a şcolii nr.6, din cartierul Obor, în vederea decongestionării Colegiului Tehnic Rădăuți, la acesta din urmă fiind 57 clase de elevi şi 24 de săli de clasă, în atenţia sa fiind şi alte unități de învățământ.

„Am în vedere crearea în cadrul Bibliotecii Rădăuți a unei biblioteci pentru nevăzători, având în vedere ca în orașul Rădăuți sunt circa 280 persoane care suferă de aceasta afecțiune. Voi dota biblioteca municipala cu laptopuri pentru nevăzători, care să poată fi împrumutate în același regim ca şi cărțile. Vreau ca împreună cu oamenii de afaceri din zona să inițiez un sistem de burse pentru susținerea tinerilor valoroși, pentru a încuraja performantele educationale şi sportive”, a mai explicat Constantin Boliacu. El a mai adăugat că toate acestea fac parte din programul său electoral, care poate fi consultat şi pe pagina sa de Facebook.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Politic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava