Concert pascal
MOPAN Suceava

Medicul Tiberius Brădăţan a intrat, oficial, în cursa pentru Primăria Suceava, din partea PSD. El şi-a înregistrat, joi, candidatura la Biroul Electoral Municipal-BEM. Alături de medicul Brădăţan s-au aflat aproape 200 de persoane, printre care şi fostul ministru al Educaţiei, Ecaterina Andronescu, şeful administraţiei judeţene Cătălin Nechifor, senatorul Ovidiu Donţu şi deputatul Ioan Stan.

Brădăţan : « Vreau, ştiu şi pot să fac din Suceava un oraş care să fie mândru de tradiţia şi de istoria lui »
Tiberius Brădăţan a declarat că alegerile din 5 iunie reprezintă un moment de cotitură pentru viitorul Sucevei, un moment în care trebuie regândită dezvoltarea oraşului. Brădăţan şi-a prezentat câteva obiective din programul său electoral precuzând că acestea au fost conturate după ce a străbătut toate cartierele municipiului şi a stat de vorbă cu oamenii.

«Cred că cel mai important în acest moment este să regândim organizarea Primăriei, să eficientizăm activitatea Primăriei, să venim în întâmpinarea cetăţeanului să nu-l tratăm cu dispreţ, să nu-l facem să se simtă cetăţean de mâna a doua. Ne gândim la două primării în Burdujeni şi Iţcani acolo unde sunt foarte mulţi concetăţeni care trebuie să traverseze un oraş întreg pentru a veni să afle nişte informaţii, să depună nişte documente sau să plătească taxe şi impozite”, a spus Brădăţan.

Printre obiectivele sale candidatul PSD a mai punctat nominalizarea unui arhitect şef, modernizarea spaţiilor dintre blocuri însemnând alei, trotuare, locuri de joacă pentru copii, parcări, zone de agrement, creşterea siguranţei cetăţeanului, transparenţă totală în cheltuirea banului public, eficientizarea sistemului de termoficare şi nu în ultimul rând crearea de noi locuri de muncă.

“Cel mai important element al mandatului de primar este crearea de locuri de muncă. Nu vreau să sune a lozincă dar e nevoie de înfiinţarea unui parc industrial pentru a oferi locuri de muncă în parteneriat cu Universitatea care ne pune la dispoziţie absolvenţi de calitate ce pot lucra în acest parc industrial. Parcul industrial va oferi celor tineri posibilitatea să înfiinţeze afaceri cu care să pornească la drum urmând să beneficieze de facilităţi fiscale, scutiri de taxe şi alte avantaje. Trebuie să gândim în folosul cetăţenului, să gândim simplu, să-i vedem pe oameni veseli, oameni care ştiu să-şi trăiască viaţa », a spus Brădăţan. « Vreau, ştiu şi pot să fac din Suceava un oraş care să fie mândru de tradiţia şi de istoria lui », şi-a încheiat discursul candidatul PSD.

Andronescu: „Mă aştept ca domnul doctor să trateze oraşul Suceava aşa cum tratează în spital urgenţele”

Ecaterina Andronescu şi-a exprimat bucuria că social democraţii suceveni au un medic drept candidat la primăria municipiului reşedinţă de judeţ arătând că această profesie este una extrem de responsabilă faţă de comunităţi.

„Mă bucur foarte mult că organizaţia de aici a decis să promoveze un doctor în poziţia de candidat pentru că după părerea mea două profesiuni cea de medic şi cea de profesor sunt profesiuni extrem de responsabile faţă de comunităţi pentru educaţie şi pentru sănătatea comunităţii respective. De aceea mă aştept ca domnul doctor să trateze oraşul Suceava aşa cum tratează în spital urgenţele”, a spus Andronescu. Aceasta i-a promis sprijin total de la Bucureşti din postura de viitor primar.

Nechifor: „Ce poate fi mai frumos decât un profesor universitar naş la un doctor primar”

Preşedintele Nechifor i-a mulţumit Ecaterinei Andronescu pentru prezenţă şi a apreciat că, practic, fostul ministru „năşeşte” candidatura medicului Brădăţan.

„Sunteţi naşa noastră, naşa social democraţiei al Suceava şi ce poate fi mai frumos decât un profesor universitar naş la un doctor primar, la un primar care va fi pe 5 iunie Tiberius Brădăţan. De 12 ani Suceava nu a avut primar de stânga, sau de 12 ani al Suceava este primar de dreapta. Cred că în viaţă trebuie să fim echilibraţi să încercăm să folosim şi stânga şi dreapta în egală măsură. Cred că un medic la Suceava primar cum este Tiberius Brădăţan va şti să facă câteva lucruri în afară de proiecte, un medic de urgenţă ca Tiberius Brădăţan ştie să asculte. Nimeni nu intră la urgenţe şi cineva se apucă aşa nepriceput să-ţi facă ceva. Îl întrebi, îşi faci analize şi găseşti variante apoi îţi chemi echipa şi îl salvezi. Cred că la Suceava cel mai important lucru după 12 ani de lipsă de auz fin este să asculţi cetăţenii şi asta facem de ceva vreme”, a spus Nechifor.

Lista de candidaţi PSD pentru Consiliul Local Suceava

Anterior deplasării la Biroul Electoral, Tiberiu Brădăţan şi-a lansat candidatura la statuia ecvestră a lui Ştefan cel Mare, din vecinătatea Cetăţii de Scaun. Tot joi la BEM a fost înregistrată lista PSD pentru Consiliul Local. Lista este deschisă de Tiberius Brădăţan. Pe locurile următoare sînt, în ordine, actualii consilieri Vasile Mocanu, Eugen Girigan, Doiniţa Cocriş şi Cornel Grosar, Cristian Boberschi, Mitică Bejenaru, Andrei Păduraru, Dan Apetroaie, Iulia Fuior, Florin Cristescu, Gabriel Buciuac, Gheorghe Petrescu, Dumitru Rusu, Manuela Pohoaţă, Camelia Darie, Valerică Gherasim, Gheorghe Negură, Răzvan Aioanei, Sorin Gălăţeanu, Dumitru Livadaru, Cristina Ungureanu, Monica Huţanu, Silviu Casandra, Cristian Munteanu, Mihaela Nascu, Răzvan Gavriluţ, Maria Roşca şi Andrei Ghiaţă.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Politic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava