Comenzi MOPAN Suceava

Referitor la situația efectelor produse în contextul valului persistent de căldură, în cele 3.277 de puncte de prim ajutor și hidratare operaționalizate la nivel național au fost asistate 1.902 persoane, 4 dintre acestea fiind transportate la unități spitalicești.

Totodată, pompierii militari au acționat pentru localizarea și stingerea a 209 incendii de vegetație, ce au afectat o suprafață de 891 ha.

În ultimele 24h, Inspectoratele pentru Situații de Urgență au desfășurat 1 misiune de transport privind distribuția de apă către zonele afectate, respectiv, 1 misiune de transport apă menajeră, iar autoritățile publice locale au efectuat 22 de misiuni dintre care, 6 transporturi apă potabilă, 8 transporturi de apă menajeră, 8 transporturi de apă pentru animale.

Cu scopul de a conștientiza populația asupra riscurilor la care este expusă prin incendierea vegetației uscate de pe terenurile arabile și pajiștile permanente, respectiv a consecințelor negative asupra mediului înconjurător, în ultimele 24 de ore au fost realizate  790 acțiuni de informare preventivă desfășurate în teren, în care au fost diseminate 3112 materiale informative.

Pentru diminuarea fenomenului de ardere a miriștilor de pe terenurile agricole și a vegetației uscate de pe pajiștile permanente, la nivel național, în mediul rural s-au desfășurat 364 misiuni de patrulare cu autospecialele din dotarea serviciilor profesioniste și voluntare pentru situații de urgență, ce au vizat transmiterea de mesaje pre-înregistrate în vederea conștientizării riscului generat de temperaturile extreme. Dintre acestea, 216 misiuni au fost desfășurate de către personalul ISU, 1 cu ajutorul autorităților locale, 147 de către SVSU.

Totodată, au fost executate 31 de controale/verificări de prevenire în scopul preîntâmpinării riscului de producere  a incendiilor de miriști, turbării, litiere, păduri, stuf, tufăriş sau vegetaţie ierboasă, în urma cărora au fost aplicate 52 sancțiuni contravenționale, dintre care 45 avertismente și 7 amenzi, în cuantum de 8.000 lei.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava