MOPAN Suceava

România a câștigat 15 medalii la Balcaniada de Juniori I și II de la Belgrad, dintre care 7 de aur; Canotorii români au strâns 41 de puncte și plasează România pe locul 3 la națiuni, după Turcia și Grecia.

La doar o săptămână dupa ce lotul de tineret câștiga 8 medalii de aur și 12 în total la Campionatele Europene de Canotaj la Ioannina (Grecia), lotul de juniori reușește să cucerească nu mai puțin de 15 medalii la Balcaniada de Juniori I și II, care s-a desfășurat între 14 și 15 Septembrie la Belgrad. Dintre acestea 7 sunt medalii de aur, 6 sunt medalii de argint și două de bronz.

Canotorii români au cucerit aurul în proba feminină de dublu rame I (JWA 2-) și în proba feminină de dublu vâsle I (JWA 2x) dar și în proba feminină de 8 plus cârmaci I (JMA 8+). A câștigat aurul si echipajul feminin de patru vâsle I (JWA 4x), dar și echipajul masculin juniori I de simplu vâsle (JMA 1x).

Ultimele medalii de aur pentru România au fost câștigate în proba masculină de simplu vâsle II (JMB 1x) și în probă feminină de patru rame (JWA 4-).

Argint s-a câștigat în proba masculină de dublu rame juniori II (JMB 2-), în proba feminină de patru vâsle juniori II (JWB4x) și în proba masculină de patru rame juniori II (JMB 4-). Medalie de argint a obținut și echipajul masculin de opt plus cârmaci juniori II (JMB 8+), echipajul de dublu vasle feminin II (JWB 2x) și reprezentanta noastră din proba feminină de simplu vâsle II (JWB 1x).

Echipajele masculine de patru rame I (JMA 4-) și cel de patru vâsle I (JMA 4x) au câștigat medaliile de bronz.

Cu 41 de puncte acumulate în urma rezultatelor obținute, România se clasează pe locul trei în topul pe națiuni, după Turcia și Grecia.

“Este un rezultat care spune multe despre potențialul acestei echipe de juniori și care ne dă speranță că performanțele extraordinare ale sportivilor din canotaj vor continua mulți ani de acum înainte. Rezultatele în sport nu se obțin ușor, este nevoie de ani de pregătire și de multe competiții pentru ca acești copii să ajungă mari sportivi. Balcaniada are un rol important în pregătirea lor pentru competițiile mari ce îi așteaptă în anii următori: campionatele de tineret și campionatele de seniori. Îi felicit pe toți pentru rezultatul obținut și îi încurajez să dea dovadă mereu de această ambiție și determinare pe care au arătat-o la Belgrad. Felicit și antrenorii și întregul colectiv tehnic care a contribuit la acest rezultat pentru canotajul românesc”, declară Elisabeta Lipă, Președintele Federației Romane de Canotaj.

România a avut reprezentanți în toate cele 23 de probe. Balcaniada reprezintă o întrecere a țărilor reunite în Asociația Balcanică de Canotaj. Din aceasta fac parte Albania, Bosnia și Herțegovina, Bulgaria, Grecia, Macedonia de Nord, România, Serbia și Turcia.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Sport
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava