MOPAN Suceava

Sportivii secției de canotaj de la Clubul Sportiv Municipal Suceava au avut o vacanţă destul de scurtă pentru că în această perioadă de iarnă se pregătesc și participă la competițiile de ergometru. Din acest motiv, o mare parte dintre canotorii pregătiți de antrenorul Ioan Despa au încheiat competițiile pe anul 2017 cu două zile înainte de ajunul Crăciunului, la Cupa Federației la ergometru, unde au câștigat patru medalii. Florin Giani Anton și Iulian Șchiopoaia au câștigat aurul în proba de dublu la seniori, într-un concurs în care s-au făcut și normele pentru clasamentul național la ergometru. Locul I a fost câștigat și de Paula Filipovici și Petruța Popa, în proba de dublu la junioare III, la juniori I, Alexandru Ciobâcă, Pavel Grigoraș, Georgel Iacob și Ciprian Loghin au câștigat poziția a doua în proba de patru pe echipe, iar Florin Artenie Fântânaru a câștigat bronzul în proba de simplu la juniori II.
Cel mai valoros canotor și sportiv al Clubului Sportiv Municipal Suceava pe anul 2017, dar și în topul DSJT Suceava, Cosmin Pascari a reînceput antrenamentele la finalul săptămânii trecute, pe 6 ianuarie, când a plecat în cantonament cu lotul național olimpic de seniori al României la baza de la Snagov. Tot pe 6 ianuarie, alt canotor de la CSM Suceava, Alexandru Dumitru Ciobâcă, a ajuns la Snagov, unde se pregătește cu lotul național de tineret. Alți doi sportivi pregătiți de Ioan Despa la CSM, Florin Artenie Fântânariu și Ciprian Loghin, au plecat în pregătire la lotul național de juniori. Mai mult, ceilalți canotori ai secției de la CSM Suceava vor începe pregătirea pe data de 15 ianuarie, urmând ca pe 10 februarie să lupte pentru medalii la Cupa României la ergometru, iar în luna martie la Campionatul Național de ergometru de la Piatra Neamț, ambele competiții fiind rezervate tuturor categoriilor de vârstă, juniori, tineret și seniori.
„Îmi doresc ca și-n acest an să obținem rezultate foarte bune, în competițiile naționale, dar mai ales în cele internaționale. Cosmin Pascari sper să ia din nou medalii la europenele și mondialele de tineret, depinde la care va participa, și să aibă o evoluție bună și la competițiile internaționale de seniori, în special la mondiale. Același lucru mi-l doresc și pentru Alexandru Ciobâcă la tineret, dar și pentru cei doi sportivi aflați la lotul de juniori. Mulțumim Primăriei și Consiliului Local Suceava pentru sprijinul oferit până acum și sper să fie alături de noi și-n continuare”, a explicat antrenorul Ioan Despa.
În luna noiembrie a anului trecut, secția de canotaj a Clubului Sportiv Municipal Suceava s-a despărțit de cele mai bune trei sportive. Este vorba de Larisa Roșu, Dănuț Elena și Iuliana Mihai, canotoare ce au fost descoperite și formate de antrenorul Ioan Despa, sportive ce au reușit să aducă  foarte multe medalii clubului, atât la juniori, cât și la tineret și care acum fac parte din lotul clubului Steaua București, acolo unde acum doi ani a plecat o altă sportivă de valoare, Geanina Beleagă, care în 2017 a reușit să devină campioană mondială la senioare.
Ocupantă a locului II în topul performanțelor sportive la CSM și DJST Suceava pe 2017, Larisa Roșu a câștigat medalia de aur la Campionatul Mondial și cel European de juniori, cu barca de patru vâsle a României, a devenit de trei ori campioană balcanică, în probele de dublu vâsle, patru vâsle și-n proba regină, de 8+1, remarcându-se și-n competițiile naționale, unde a reușit mai multe medalii de aur și argint. Elena Dănuț a fost medaliată cu aur la europenele de juniori și cu bronz la mondiale cu barca de 8+1, dar și multiplă medaliată la naționale în anul 2017.
„Din păcate pentru noi, la tineret și mai ales la seniori este foarte greu să ținem la Suceava sportivii foarte buni și din acest motiv au plecat și cele trei fete. De o bună perioadă de timp Steaua și Dinamo București le oferă sportivilor din loturile naționale de la alte cluburi condiții foarte bune, de nerefuzat. Totuși ne bucurăm că n-a plecat și Cosmin Pascari, sportiv ce a decis să mai tragă pentru clubul nostru cel puțin un an de zile, dar sper să avem resurse să-l susținem cât mai mult, în eforturile de a câștiga noi medalii la europene sau mondiale. La Campionatul Mondial de seniori din 2017, Cosmin a fost singurul canotor de la alt club din țară, restul fiind la Steaua sau Dinamo București”, a explicat antrenorul Ioan Despa.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Sport
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava