Concert pascal
MOPAN Suceava

Clubul Sportiv Municipal Suceava şi-a premiat cei mai buni sportivi din anul competiţional 2014. Organizată într-un cadru restrâns în sala complexului “Areni”, în prezenta directorilor Vasilică Băiţan şi Valerică Gherasim, a viceprimarului Ovidiu Doroftei şi a preşedintelui Asociaţiei Judeţene “Sportul pentru toţi”, Mihai Androhovici, festivitatea de premiere l-a avut în prim-plan pe Cosmin Pascari.

Multiplu medaliat la concursurile internaţionale şi participant la Jocurile Olimpice de Tineret din China, canotorul în vârstă de 16 ani a obţinut în premiera titlul de “cel mai bun sportiv” de la CSM Suceava. Pe locul secund în topul sportivilor de la CSM cu cele mai prestigioase rezultate în acest an s-a clasat atleta Cristina Casandra, dublă medaliată la Campionatele Balcanice şi participantă la Campionatul European de la Zurich. Următoarele poziţii, la mare distanţă de puncte, i-au revenit canotorului Valentin Porcos, atletei Andreea Doroftei şi canotoarei Geanina Beleagă. Atleţii Andrei Gafiţa şi Ioana Agapi s-au clasat pe locul 6, respectiv 7, în vreme ce Mirko Kostash (tir cu arcul) a ocupat poziţia a 8-a. Următorul loc a fost ocupat de canotorul Simion Mutu, topul fiind încheiat de un alt canotor, Constantin Staut.
Aflat la finalul unui sezon competiţional cu 129 de medalii cucerite de CSM Suceava, cu 40 mai multe decât anul trecut, directorul Vasilică Băiţan a salutat rezultate meritorii obţinute de sportivii legitimaţi la clubul din Areni.

“Din punct de vedere economic, nu a fost un an grozav. Dacă nu aveam susţinerea Consiliului Local nu ne puteam desfăşura activitatea, mai ales la nivelul sporturilor de echipă. Am terminat însă un an cu rezultate mai bune decât în 2013, iar aceste rezultate se datorează antrenorilor care au reuşit să-şi motiveze sportivii. Dacă nu se face însă o politică la nivel naţional de susţinere a sportului, nu ştiu dacă vom mai avea sportivi la următoarele olimpiade. Acesta este şi cel mai frumos vis al nostru, de a avea un sportiv la Olimpiada de la Rio, iar CSM Suceava are câţiva sportivi care promit”, a declarat directorul CSM Suceava, Vasilică Băiţan.

Directorul-adjunct Valerica Gherasim a ţinut să mulţumească sportivilor şi colectivului de antrenori.
“Vreau să mulţumesc antrenorilor şi sportivilor care au adus aceste rezultate clubului. Îmi doresc să aveam aceleaşi performanţe în continuare, iar autorităţile să fie mai aproape de sportul sucevean”.

Prezent la festivitate de premiere, viceprimarul Ovidiu Doroftei a sublinat efortul făcut de municipalitatea suceveana în 2014, care a susţinut financiar CSM Suceava cu 400.000 de lei, cu 120.000 de lei mai mult decât suma venita de la Ministerul Tineretului şi Sportului. Dintre cele zece secţii ale clubului CSM Suceava, cele mai multe medalii au fost aduse de secţia de atletism (38), urmată de tir sportiv (29), canotaj (27), box (8), lupte (6), tir cu arcul (4), sambo (2).

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Sport
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava