Concert pascal
MOPAN Suceava

În perioada 6-8 iulie Rădăuțiul va fi scena unor ample manifestări prilejuite de Zilele Municipiului. Organizatorii principali sunt Primăria, Casa de Cultură, Biblioteca ”Tudor Flondor”, Muzeul Etnografic ”Samuil și Eugenia Ioneț” și Clubul Sportiv Municipal ”Bucovina”. Ca în fiecare an Zilele Municipiului Rădăuți vor include și Festivalul Internațional de Folclor ”Arcanul” ajuns la a XXVII-a ediție la care vor participa ansambluri artistice din șapte țări: Grecia, Turcia, Ucraina, Polonia, Serbia, Georgia Republica Moldova și din România (Maramureș, Vaslui, Tulcea, Suceava). Zilele Municipiului Rădăuți vor debuta vineri, 6 iulie, cu întâlnirea dintre reprezentanții municipiului Rădăuți și alte persoane marcante ale localității cu conducătorii grupurilor participante la Festivalul Internațional de Folclor ”Arcanul”, întâlnire care va avea loc la ora 10 în sala de ședințe a Bibliotecii ”Tudor Flondor”. În aceeași locație va avea loc spectacolul de muzică și poezie ”Hora veșnică a unirii” susținut de grupul ”Binevestitorii misionari” din Dornești și lansarea cărții ”Partizanii din Bucovina” autor profesor Ioan Prelipcean. La Galeriile de Artă va avea loc vernisajul ”Atelierului de fotografie” începând cu ora 11.30  iar de la ora 12 va fi vernisată expoziția temporară cu uniforme și insigne militare la Muzeul Etnografic ”Samuil și Eugenia Ioneț”. La ora 12.30  este programată vizita la Târgul de antichități care va fi amenajat în Parcul central în colaborare cu Asociația Umania. Tot vineri sunt programate un campionat de fotbal pentru junori pe stadionul municipal, parada cântecului, portului și dansului popular cu formațiile participante la Festivalul Arcanul pe traseul Casa de Cultură-intersecție muzeu-scenă și deschiderea oficială a Festivalului la ora 18.

Spectacol Alex Velea și Antonia

Vor urma spectacole cu ansamblurile artistice participante dar și recitaluri ale interpreților de muzică populară Ionuț Udeș, Dana Dăncilă și Alexandra Dănilă. Zilele Municipiului Rădăuți vor continua sâmbătă, 7 iulie, cu competiții sportive pe diverse ramuri și cu un super concert cu artiștii Giemsi, Alex Velea și Antonia. Ultima zi a manifestărilor dedicate Rădăuțiului, duminică 8 iulie, va debuta la ora 12 cu parada cântecului, dansului și portului popular cu formațiile participante la pe traseul strada Ștefan cel Mare-scenă.

Primăria va sărbători cuplurile de aur

Va continua cu sărbătorirea cuplurilor care au împlinit 50 de ani de căsătorie care vor primi din partea primarului Nistor Tătar ”Diploma de Aur”. La ora 14 este programată festivitatea de închidere a Festivalului ”Arcanul” iar de la ora 16 recital de muzică populară cu Grigore Gherman și Maria Iliuț. De a ora 19.30 vor urca pe scenă artiștii locali Roberta Cojocar și Simona Șerban iar de la 20.30 trupele Blue River, Patricia Buliga&Krama Band și trupa Provincialii. Zilele Rădăuțiului se vor încheia cu un spectaculos foc de artificii.

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava