Concert pascal
MOPAN Suceava

Într-o perioadă dificilă din punct de vedere economic şi foarte dificilă în lumea sportului, într-o perioadă în care se pune accent pe sursele proprii de finanţare, cantina şi minihotelul din complexul „Areni”, finalizate la cheie, sunt pe post de muzeu. Construcţia şi dotarea sunt complete atât la cantină, cât şi la minihotel de câţiva ani buni şi aceste obiective deosebit de importante ale sportului sucevean nu se pot utiliza pentru că Ministerul Tineretului şi Sportului a blocat posturile care pot deservi aceste obiective.
Atât fostul director al CSM Suceava, Valerică Gherasim, cât şi actualul conducător al clubului Vasilică Băiţan, au făcut nenumărate demersuri pentru a rezolva problemele, însă nu au găsit înţelegere. Deşi ambii conducători ai celui mai important club sportiv din judeţul Suceava au venit şi cu soluţii, ele nu au fost agreate şi cantina şi minihotelul din complexul „Areni” stau nefolosite şi fără nicio îndoială, ca orice construcţie se uzează moral.
Cei cărunţi puţin îşi aduc bine aminte cum era în complexul ABS (aşa se numea pe vremuri). Veneau echipe din ţară în pregătiri la Suceava, atât iarna, cât şi vara. Mai mult, sportivii CSM-ului luau masa şi se odihneau în locaţia anterior menţionată.
Fără a fii genii din punct de vedere economic şi financiar putem să ne gândim câte economii se pot face prin utilizarea cantinei şi a minihotelului şi ce fonduri se pot realiza din bunul mers al celor două obiective. Este adevărat şi faptul că birocraţia din ţara noastră complică lucrurile, dar în atâţia ani care au trecut de când sunt finalizate atât cantina şi minihotelul totul putea funcţiona. Dacă într-adevăr costurile cu apa, curentul electric, materia primă pentru cantină şi minihotel sunt mari şi nu justifică investiţia, atunci de ce s-au mai „băgat” fonduri pentru finalizarea lor? Cum de în alte oraşe din România totul funcţionează şi se pot realiza lucruri utile pentru sportul local şi aici la Suceava un lucru destul de simplu nu se poate face?
Încă o dată, nu suntem mari „artizani” financiari, dar se pot face calcule de rentabilitate şi suntem convinşi că se pot găsi soluţii. Nu pricepem de ce două obiective deosebit de utile pentru sport şi nu numai stau uitate de cei de la MTS. Toată lumea „plânge” că se cheltuiesc bani inutil şi că totul este scump, şi în loc să asigurăm condiţii de cazare şi masă pentru sportivii noştri şi nu numai, plătim masa şi cazarea în altă parte. Este mare păcat de faptul că o construcţie existentă deja şi complet utilată este lăsată în uitare pur şi simplu şi poate fi folosită ca muzeu.
Dacă tot există o îndoială aşa de mare asupra eficienţei cantinei din complexul „Areni”, le putem oferi în sprijinul afirmaţiei noastre celor de la Bucureşti o ciorbă rădăuţeană sau o tochitură moldovenească, „stropite” puţintel cu ceva vin de streaşină sau afinată poate lucrurile se vor schimba.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Sport
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava