Concert pascal
MOPAN Suceava

În  data de 11 august la primele ore ale dimineții, în intervalul 03:00 – 07:00 polițiștii suceveni au organizat o acțiune punctuală în zona  forestieră Fălticeni – Mălini – Slatina. În doar 4 ore polițiștii au identificat 3 transporturi ilegale de material lemnos, au întocmit un dosar penal și au aplicat amenzi contravenționale, au confiscat lemn în valoare de 10.000 lei și au indisponibilizat o autoutilitară transport material lemnos în valoare de 20.000 Euro.    În jurul orei 03:20, pe DN 2E, pe raza comunei Rădășeni polițiștii din cadrul  I.P.J. Suceava- Serviciul Ordine Publică – Biroul Combaterea Delictelor Silvice au interceptat o autoutilitară la volanul căreia se afla un bărbat din localitatea Valea Moldovei, județul Suceava. În urma verificărilor efectuate, s-a constatat că acesta transportă material lemnos respectiv cherestea rășinoase, conducătorul auto  precizând faptul că nu deține documente legale de proveniență. În acest sens s-a procedat la interogarea aplicației SUMAL 2.0. , fără a fi generat vreun cod pentru transportul în cauză.

În continuare, autovehiculul mai sus menționat a fost condus la Ocolul Silvic Mălini, unde în urma inventarierii masei lemnoase de către specialiștii silvici din cadrul Gărzii Forestiere Suceava a rezultat un volum de 12,236 mc cherestea de esență rășinoase. S-a procedat la confiscarea materialul lemnos în volum de 12,236 mc cherestea rășinoase, în valoare de 7831,04 lei, acesta fiind predat în custodie reprezentanților din cadrul Ocolului Silvic Mălini.

În cauză s-a întocmit și dosar de cercetare penală privind infracțiunea de ” transport de material lemnos în volum de peste 10 mc, fără documente specifice”, faptă prevăzută și pedepsită de art. 68 alin. 2 ind. 1 din Legea 46/2008- Codul Silvic. Totodată, autovehiculul în valoare de 20.000 Euro a fost indisponibilizat.

La ora 06:30, polițiștii au interceptat pe DJ 209 A, pe raza localității Mălini o autoutilitară care  transporta material lemnos fără documente de proveniență, conform interogării în aplicația SUMAL 2.0. S-a procedat la inventarierea materialului lemnos de către personalul silvic din cadrul O.S. Mălini, în urma căruia a rezultat faptul că sus-numitul transporta cantitatea de 2 m.c. lemn foc fag fără aviz de însoțire.

Materialul lemnos a fost confiscat și predat în custodie reprezentanților din cadrul O.S. Mălini iar șoferul a fost sancționat cu amendă în cuantum de 1000 de lei, în conformitate cu prevederile art. 19, alin. (1), b) din Lg. 171/2010.

În aceeași zi, la ora 06:50, a fost identificată pe DJ 209 A, pe raza localității Mălini, o altă autoutilitară care transporta material lemnos. În urma verificărilor efectuate, s-a constatat că acesta transportă material lemnos fără documente de proveniență, conform interogării în aplicația SUMAL 2.0. S-a procedat la inventarierea materialului lemnos de către personalul silvic din cadrul O.S. Mălini, în urma căruia a rezultat faptul că autoutilitara transporta cantitatea de 2 m.c. cherestea rășinoase fără aviz de însoțire. Materialul lemnos în valoare de 1.280 lei a fost confiscat și predat în custodie reprezentanților O.S. Mălini iar șoferul a fost sancționat cu amendă în cuantum de 1000 de lei, în conformitate cu prevederile art. 19, alin. (1), b) din Lg. 171/2010.

În total, în cadrul acțiunii punctuale din data de data de 11.08.2021 între orele 03:00 – 07:00 au fost confiscați 16,23 mc material lemnos în valoare de cca. 10.000 lei, au fost aplicate 2 sancțiuni contravenționale în valoare de 2000 lei, a fost întocmit 1 dosar penal la regimul silvic și a fost indisponibilizat un autovehicul în valoare de 20.000 Euro.

Captură grasă. Trei transporturi ilegale de lemn identificate de polițiști în doar patru ore pe ruta Fălticeni-Mălini-Slatina. S-a lăsat cu amenzi, un dosar penal și o autoutilitară de 20.000 de euro confiscată, 9.2 out of 10 based on 12 ratings
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 9.2/10 (12 votes cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava