Concert pascal
MOPAN Suceava

Primăvara se numără înscrierile la cursurile de calificare gratuite! Marți, 26 martie 2019 la Școala Gimnazială Basarabi din comuna Preutești, Județul Suceava s-a desfășurat cea de a treia caravană de recrutare din cadrul Proiectului A.M.I.C. –  Acțiuni Multiple și Integrate pentru Comunitate – cod proiect 115048.

Evenimentul are ca scop informarea grupului țintă din comuna Preutești, Județul Suceava asupra cursurilor de calificare la care se pot înscrie, serviciile și beneficiile oferite în cadrul Proiectului A.M.I.C.

Cursurile de calificare ce au fost prezentate membrilor grupului țintă la această caravană: Tehnician Maseur, Tâmplar Universal, Cofetar Patiser, Lucrător Finisor în Construcții, Zidar- pietrar-tencuitor, Mecanic Auto, Îngrijitoare Bătrâni, Bucătar, Pavator, Lucrător în comerț, Îngrijitor Copii, Competențe Antreprenoriale.

În urma interpretării chestionarului inițial de preselecție a grupului țintă, cursurile de Tehnician Maseur, Bucătar și Lucrător în Comerț au reieșit ca top trei preferințe în rândul celor prezenți la caravană. Experții proiectului încurajându-i de fiecare dată pe participanți să își exprime liber preferințele profesionale, în ideea deschiderii față de crearea unor noi cursuri bazate pe nevoile în continuă schimbare ale comunității.

Începând cu luna aprilie 2019 avem deja formate 3 serii de cursuri: Tehnician Maseur, Frizer și Școala Șoferi.

Până acum, în cadrul proiectului s-au finalizat cu succes următoarele prime serii ale cursurilor de calificare:

Îngrijitoare Bătrâni la domiciliu – în luna august 2018 au absolvit 15 cursanți cu promovabilitate 100%;

Competențe antreprenoriale – noiembrie 2018, cei 12 absolvenți și-au prezentat planurile de afaceri (salon de înfrumusețare, frizerie, supermarket, pompe funebre, vulcanizare, spălătorie);

Bucătar – martie 2019, 13 absolvenți calificați în arta culinară.

Fiecare curs se finalizează prin evaluarea aptitudinilor și cunoștințor dobândite, prin susținerea unei probe scrise și/sau a unei probe practice.  După absolvire, sunt îndrumați și consiliați pentru indentificarea unui loc de muncă.

BENEFICII ABSOLVENȚI CURSURI

Certificat de calificare recunoscut la nivel european; Subvenții între 400 și 5.400 lei după absolvire curs (în funcție de numărul de ore al cursului); Tabletă multimedia; Servicii medicale: stomatologice și  oftalmologice; Prânzul asigurat; Sprijin de specialitate în găsirea unui loc de muncă; Premiu pentru angajare de 2.500 lei.

Cu acest prilej, îi felicităm pe toți absolvenții noștri pentru perseverență și seriozitate, le dorim mult succes în găsirea unui loc de muncă potrivit care să le răsplătească eforturile și cunoștințele dobândite.

CARAVANELE DE RECRUTARE sunt organizate de către Solicitant – Centrul Diecezan Caritas Iași în colaborare cu partenerii de proiect – Primăria Comunei Preutești și Școala Gimnazială Preutești, județul Suceava.

GRUPUL ȚINTĂ al proiectului din cadrul caravanelor de recrutare este alcătuit din 308 de beneficiari de măsuri de ocupare din care 123 femei și 34 persoane de etnie romă.

OBIECTIVUL GENERAL AL PROIECTULUI: reducerea numărului de persoane aflate în risc de sărăcie și excluziune socială prin dezvoltarea și implementarea de măsuri integrate: oferirea de servicii sociale (educaționale, consiliere, mediere, formare profesională), medicale (servicii stomatologice, servicii oftalmologice) și socio-medicale (servicii de îngrijire la domiciliu) pentru un număr de 560 persoane din comunitatea marginalizată (non romă) din comuna Preutești, județul Suceava.

Valoarea totală a proiectului este de 16,989,905.36 lei din care 16,902,064.15 lei valoare nerambursabilă UE.

Perioada de derulare a proiectului este: 12 februarie 2018 – 11 februarie 2021.

Proiectul este cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Economic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava