MOPAN Suceava

Mai bine de 1100 de suceveni au refuzat cardul de sănătate, din motive religioase sau de conştiinţă, şi au solicitat CAS adeverinţe înlocuitoare. Pe de altă parte, aproape 13 mii de suceveni nu şi-au ridicat cardul de la Casa de Sănătate, deşi utilizarea acestuia la primirea de servicii medicale în spitale, la medicul de familie sau la farmacie, este obligatorie de la 1 septembrie.

Pînă la această dată, la nivelul judeţului au fost activate   241.287 carduri. Din cele aproximativ 420.000 de carduri naţionale tipărite pentru persoanele asigurate din judeţul Suceava, au fost returnate de către operatorul de servicii poştale la CAS 20.950 carduri naţionale care nu au putut fi înmînate beneficiarilor. Din cele 20.950 carduri naţionale returnate de operatorul poştal la sediul CAS Suceava, în perioada 9 ianuarie – 24 septembrie a.c. CAS a distribuit 8.023 carduri naţionale persoanelor asigurate care le-au solicitat. În ultima perioadă, media zilnică a cardurilor eliberate de CAS Suceava este de 30, programul de lucru cu publicul fiind de luni pînî joi între orele 09 şi 15 şi vineri între orele 09 şi13.
În perioada 01 mai – 24 septembrie a.c. au fost eliberate 3.062 adeverinţe de înlocuire a cardului naţional, pentru asiguraţii care au pierdut/deteriorat cardul, şi 1.172 adeverinţe înlocuitoare pentru asiguraţii care refuză în mod expres, din motive religioase sau de conştiinţă acest card. De asemenea, în acelaşi interval, CAS a eliberat 6.100 adeverinţe care atestă calitatea de asigurat pentru cei care nu au primit cardul naţional.

În prezent sunt în curs de distribuire de către operatorul de servicii poţtale un număr de 19.952 carduri naţionale pentru asiguraţii din judeţul Suceava.
Procesul de tipărire şi distribuire a cardurilor de sănătate este continuu. Acesta este motivul pentru care întotdeauna vor exista la casele judeţene carduri ale asiguraţilor cărora nu le-au putut fi înmînate prin servicii poştale.

Persoanele asigurate care au card naţional nu trebuie să solicite Casei de Asigurări de Sănătate Suceava adeverinţe de asigurat, deoarece dovada de asigurat este cardul naţional. De asemenea, asiguraţii trebuie să anunţe CAS Suceava, prin depunere/transmitere de documente doveditoare, orice modificare a calitătii de asigurat, pentru ca insituţia să poată opera în timp util aceste informaţii.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Sănătate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava